İŞKUR, en çok aranan meslekleri belirleyecek

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Sakarya İl Müdürlüğü, İşgücü Piyasası Talep Araştırması (İPTA) uygulamasına başladı

İŞKUR, en çok aranan meslekleri belirleyecek
21 Mayıs 2013 Salı 12:13 tarihinde eklendi.

Kurum Müdürü Tekin Kaya, yaptığı açıklamada, 2011-2015 Stratejik Planı gereği yerel düzeyde yılda en az bir defa, Türkiye genelinde ise iki defa İşgücü Piyasası Analizi (İPA) gerçekleştirildiğini belirterek, Sakarya’daki analizi 15 Mayıs–30 Haziran 2013 tarihleri arasında yapacaklarını belirtti.


10 ve üzeri işçi çalıştıran bin 760 işyerinde çalışmanın gerçekleştirileceğini ifade eden Kaya, şu bilgileri verdi: “Bu çalışma ile ilimizde istihdam ve işsizlik sorununun çözümü için işgücü yapısı, sektörler bazında personel, eğitim, nitelik gibi ihtiyaçları belirlenmesine yönelik bilgi derlenmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca, çalışma kapsamında yapılan işyeri ziyaretleri ile hem kurum hizmetleri tanıtılacak hem de tespit edilen açık işler kuruma kazandırılmaya çalışılacaktır. Kısaca işgücü piyasasının ayrıntılı bir fotoğrafı çekilecektir.”

Bu kapsamda yapılacak olan işyeri ziyaretleri ile işverenlerin taleplerinin anında alınabileceğini, dile getiren Kaya “Talep edilen işgücü, Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından açılacak olan kurslara da yön gösterdiği gibi, gelecekte ihtiyaç duyulacak mesleklere de ışık tutmaktadır. Dolayısıyla bu amacı gerçekleştirebilmek için Kurumun uzman personeli olan İş ve Meslek Danışmanları, başta organize sanayi bölgeleri olmak üzere İlimiz için önceden belirlenen küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerde araştırma çalışmalarını sürdürmektedir” diye konuştu


CİHAN