İşte Türkiye'nin vergi rekortmeni

Türkiye’nin 2011 yılı vergi rekortmeni, 33 milyon 622 bin 742 lira vergi tahakkuk ettirilen Semahat Sevim Arsel oldu.

İşte Türkiyenin vergi rekortmeni
27 Nisan 2012 Cuma 11:12 tarihinde eklendi, 1.363 kez okundu.

 

Gelir Vergisi Rekortmenleri listesinin ikinci sırasında 33.57 milyon lira vergi tahakkuk ettirilen Rahmi Koç bulunurken, 25.18 milyon lira vergi tahakkuk ettirilen Suna Kıraç ise üçüncü sırada yer aldı.
 
Edinilen bilgiye göre, Arsel'e, menkul kıymet  yatırım ortaklığından elde ettiği gelir için 33.62 milyon lira, Rahmi  Koç'a kendi adına menkul sermaye iradı faaliyetlerinden elde ettiği gelir için 33.57  milyon lira, Suna Kıraç'a ise menkul kıymet aracılık faaliyetlerinden  elde ettiği gelir için, 25.18 milyon lira gelir vergisi tahakkuk  ettirildi.
 
Listede dördüncü sırada yer alan kişi isminin açıklanmasını istemezken,  beşinci sırada Mustafa Vehbi Koç, altıncı sırada Yıldırım Ali Koç, yedinci sırada  Mehmet Ömer Koç yer aldı. Listede yer alan sekizinci, dokuzuncu ve onuncu kişiler  de isminin açıklanmasını istemedi.
 
Enka Holding Fahri Başkanı Şarık Tara 11. sıradan, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ise 12. sıradan listeye girdi.
 
Ünlülerden Acun Ilıcalı ve Cem Yılmaz listede
 
2011 vergilendirme döneminde gelir vergisi listesinde, televizyoncu Acun  Ilıcalı ve komedyen Cem Yılmaz yer aldı.
 
Bağımsız müzisyen, ses sanatçısı, konuşmacı, sunucu gibi faaliyetlerden  oluşan geliri için 2.83 milyon lira gelir vergisi tahakkuk ettirilen  Acun Ilıcalı listeye 62. sıradan girdi.
 
Ünlü komedyen Cem Yılmaz da listeye 71. sıradan girerken, Yılmaz'a  bağımsız müzisyen, ses sanatçısı, konuşmacı, sunucu gibi faaliyetlerinden oluşan  geliri için 2.48 milyon lira gelir vergisi tahakkuk ettirildi.