İzmir'de Hint rüzgarı esecek

Bu yılki İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF)'nın “ağır konuğu” Hindistan, İzmir’e 50’den fazla firmayla birlikte adeta çıkarma yapacak. Hintli girişimciler, İzmir iş dünyası temsilcileriyle ortak iş forumunu da katılacak.

İzmirde Hint rüzgarı esecek
19 Ağustos 2014 Salı 10:12 tarihinde eklendi.

Geçen ay göreve başlayan Hindistan’ın Ankara Büyükelçisi Rahul Kulshreshth, İzmir’e yaptığı ilk resmi ziyaret kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile biraraya geldi. Ülkesi Hindistan’ın 83. İEF'de “Focus Ülke” olarak yer alacağını hatırlatan Kulshreshth, 50’den fazla Hint firmasının fuara katılacağını dile getirdi. Aynı zamanda İzmir Ticaret Odası ile birlikte bir iş forumu düzenleyeceklerini ve bu foruma da çok yüksek bir katılım beklediklerini söyledi. Başkan Kocaoğlu da Hindistan gibi büyük bir ülkenin İEF'ye ilgisinden memnuniyet duyduklarını belirterek, “Fuarı düzenleyen kurum olarak, ihtiyaç duyduğunuz her konuda taleplerinizi karşılamaya hazırız.” dedi.

Dünya Bankası’nın hazırladığı son Uluslararası Karşılaştırma Programı’na göre Çin, ABD ekonomisini beklenenden çok daha kısa sürede, 2014’te geçerek dünyanın en büyük ekonomisi olurken Hindistan da Japonya’yı geçerek üçüncü sıraya yerleşecek. 1,3 milyara yaklaşan nüfusu ile Çin’den sonra dünyanın en kalabalık ülkesi olan Hindistan, 2005 yılındaki rapora göre dünyanın en büyük 10. ekonomisiydi. 


CİHAN