Jandarma alzheimer hastasını arıyor

Kırklareli'nin Üsküp Beldesi'nde oturan ve dün geceden bu yana kendisinden haber alınamayan 78 yaşındaki alzheimer hastası Vehpi Köybaşı'nın bulunması için jandarma ve AFAD'tan oluşan 45 kişilik ekip, arama çalışması başlattı.

Jandarma alzheimer hastasını arıyor
29 Mart 2013 Cuma 20:05 tarihinde eklendi, 2.950 kez okundu.

 

Üsküp Beldesi'nde oğlu Hüseyin Köybaşı ile birlikte oturan alzheimer hastası Vehpi Köybaşı, dün gece 23.00 sıralarında evden çıktı ve kendisinden bir daha haber alınamadı.

Hüseyin Köybaşı, jandarmaya giderek alzheimer hastası olan babasının kayıp olduğunu ve hayatından endişe ettiği söyledi. Babası Vehpi Köybaşı'nın 5 yıldır alzheimer hastası olduğunu belirten Hüseyin Köybaşı, "Ara sıra evden çıkarak çevrede dolaşırdı. Ormanlık alandan küçük dal parçaları toplayarak vakit geçirirdi. En fazla 24 saat sonra eve dönerdi. En son 1 ay önce evden çıkarak uzaklaştı ve kendisini tanıyanlar tarafından eve getirildi. Şimdi ise dün geceden bu yana kayıp, hayatından endişe ediyorum" dedi.
 
Kayıp Vehpi Köybaşı'nın bulunması için jandarma ve Kırklareli Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden (AFAD) oluşan 45 kişilik arama timi kuruldu. Beldedeki aramalara jandarmanın takip köpeği Alas da katılarak bölgede geniş çaplı başlatılan arama aralıksız olarak sürdürülüyor.

DHA