Kasko Sigortası Nedir?

Kasko sigortası, sigortalının iradesi dışında araç hareket halindeyken veya dururken, aracın hasara uğraması, çalınması, yanması ve kaza sonucu oluşacak zararları güvence altına alır.

Kasko Sigortası Nedir?
20 Nisan 2018 Cuma 08:33 tarihinde eklendi, 1.216 kez okundu.

Kasko sigortası, sigortalının iradesi dışında araç hareket halindeyken veya dururken, aracın hasara uğraması, çalınması, yanması ve kaza sonucu oluşacak zararları güvence altına alır. Bütçenize ve ihtiyaçlarınıza uygun kasko poliçesini seçerek kendinizi ve aracınızı güvence altına alabilirsiniz. Aracınızın güncel kasko değerini ise araç kasko sorgulama işleminden hemen yapabilir ve aracınızın kaskosunu yaptırabilirsiniz.


Kasko Sigortasının Avantajları Nelerdir?
 

Aracını kasko sigortası yaptırarak güvence altına alan kişilerle birlikte araç seyahat halinde oluşacak kaza durumunda araçtaki yolcuları da koruma altına almış olursunuz. Aracınıza kasko sigortası yaptırdığınız zaman Araç Bakım Hizmeti işleminden faydalanıyor ve aracınızın sistemsel arıza sorgulamasını, fren sistemi kontrolünü, jant kontrolünü yaptırabiliyorsunuz. Oto bakım, yağ değişim gibi hizmetlerden de indirimli olarak yararlanıyorsunuz. Piyasa değer fark teminatı ile ikinci el aracınızın sigorta değerini de koruyabileceksiniz. Aracınızda oluşacak hasar durumunda ise hasar ikame zeyilnamesi primsiz yapılır.
 

Araç Kaskosunun Genel Teminatları Nelerdir?
 

Aracınızı kasko sigortası yaptırdığınız zaman çekici, kurtarma, yol yardımı gibi hizmetlerden de faydalanırsınız. Ek poliçe ödeyerek kaza, deprem, terör ve sek gibi risklerin oluştuğu durumlarda ise aracınızı tamirdeyken yedek araç olanağından da yararlanırsınız. Küçük ölçekli hasar durumlarını ise Mini Onarım hizmetiyle hasarsızlık işlemi bozulmadan yaptırabilirsiniz. Araç tamiri sırasında aracın tüm parçaları orijinal ise orijinal parçalar takılır. Kaza sırasında herhangi sakatlanma durumunda ise hemşire, hizmetçi, fiziksel tedavi gibi harcamaları günlük olarak güvence altına alabilirsiniz. Araç kaskosu sadece kazaları değil dış etkenlerden oluşacak hasarları da güvence altına alır.
 

Generali Prestij Kasko Ekstra Sigortası Nedir?
 

Ekstra prim ödeyerek aracınızı daha kapsamlı güvence altına alabilirsiniz. Aracın kaza etmesi, aracınızın diğer araçla çarpışması, aracınızın yuvarlanması veya devrilmesi gibi durumlarında aracınıza kasko sigortası yaptırarak güvenliğini artırabilir, oluşacak maddi hasarlardan bütçeniz zarar görmeden çıkabilirsiniz. Kasko poliçenize yurtdışı teminatı, LPG teminatı, kişisel eşyalar teminatı, ses ve görüntü cihazları, tek hasar koruma teminatı gibi hizmetleri ek prim ödeyerek ekletebilirsiniz. Kaskonun amacı karşı araçtaki hasarı değil, araç sahibinin aracını güvence ile teminat altına alma işlemidir. İsteğe bağlı bir sigorta türüdür.
 

Kasko sigortası yaptırırken ihtiyacınıza uygun teminatları belirlemeniz önemlidir. Aracınızda oluşacak belli riskleri güvence altına alır ve zararları finansal olarak karşılar. Kasko sigortasının kapsamı ek teminatlar ile genişletilir. Trafik sigortası herhangi kaza durumunda karşı tarafın hasarını karşılar. Kasko sigortası ise araç sahibini ve aracını koruma altına alır. Kasko sigortası, yalnızca kaza risklerini teminat altına alan bir sigorta türü değildir. Hırsızlık, yangın, deprem gibi kontrol dışında olan durumlar için de araç güvence altına alınır. Zorunlu trafik sigortası trafikte sizi ve aracınızı güvence altına almadığı için kasko yaptırmanız önemlidir. Generali'de kasko sigortaları ile ilgili işlemlerinizi kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Ek primler ödeyerek sigorta poliçenizi genişletebilir ve aracınızın güvenliğini de artırabilirsiniz.