Kilis'te Sahra Hastanesi kimyasal arındırma çadırı kuruldu

Suriye sınırındaki Kilis'te, Devlet Hastanesi bahçesine sahra hastanesi ile kimyasal arındırma çadırı kuruldu.

Kiliste Sahra Hastanesi kimyasal arındırma çadırı kuruldu
04 Eylül 2013 Çarşamba 19:31 tarihinde eklendi.
Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzman Doktor Serdar Sarıfakı, kimyasala karşı önlem aldıklarını belirterek, "Olacak kimyasal silah saldırısına karşı Kilis Devlet Hastanesi olarak gerekli önlemimizi aldık" dedi.
 
Suriye'de rejim güçlerinin kimyasal silah kullandığı iddiası üzerine sınır hattındaki Kilis'te önlemler artırıldı. Öncüpınar Sınır Kapısı'nda; kimyasal, biyolojik, radyasyon ve nükleer (KBRN) keşif aracının görevlendirildiği Kilis'te, Devlet Hastanesi bahçesine de sahra hastanesi ile kimyasal temizleme çadırı kuruldu.

Herhangi bir kimyasala maruz kaldığı tespit edilen kişiler, bu çadırlarda bulunan özel sistem sayesinde arındırılarak gözetim altına alınacak.
 
DOKTOR SARIFAKI: ÖNLEMİMİZİ ALDIK
 
Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzman Doktor Serdar Sarıfakı, dün gece Sakarya'dan gelen sahra hastanesi ile kimyasal arındırma çadırlarının kurulumunun tamamlandığını söyledi. Dr. Sarıfakı, "Hastane bahçesine 72 metrekarelik sahra hastanesi çadırıyla KBRN çadırını kurarak birbirine bağladık. Bu çadırda olası Suriye tarafındaki kimyasal gaza maruz kalanları test edip, arındıracağız" dedi.
 
Dr. Sarıfakı, kentte ilaç stoku yapıldığını ve sağlık personellerine de kimyasal konusunda eğitim verildiğini sözlerine ekledi.

DHA