Körfez Yarış Pisti'nde drift heyecanı

KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'nde düzenlenen drift yarışında pilotlar dereceye girebilmek için yarıştı. Araçlardan yükselen duman ve sesler ile araçların pisteki hareketeri heyecanla izlendi.

Körfez Yarış Pistinde drift heyecanı
23 Ekim 2016 Pazar 18:28 tarihinde eklendi, 3.827 kez okundu.
KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'nde düzenlenen drift yarışında pilotlar dereceye girebilmek için yarıştı. Araçlardan yükselen duman ve sesler ile araçların pisteki hareketeri heyecanla izlendi.
 
Apex Masters Turkish Drift Series'in (Türk Drift Yarışları) final yarışları Körfez Yarış Pisti'nde yapıldı. 16 otomobilin pilotu şampiyonluk için kıyasıya yarıştı. Drift pilotları şampiyon olmak için yarışırken, araçların lastiklerinden yükselen dumanlar, araçlardan yükselen sesler, araçların pistteki hareketleri heyecanla izlendi. Drift pilotlarından Volkan Arısoy, gençleri sokaklar yerine pistlerde drift yapmaya çağırdı.
 
Volkan Arısoy sporun yayılmasını, gençleri sokaklardan alıp pistlere çekebilmek istediklerini belirterek, "Biz teknik anlamda drifti kontrolsüzlüğün kontrolü olarak tanıtıyoruz. Çünkü kontrollü giden bir otomobilin kontrolünü bozup kontrolsüz halini kontrollü bir şekilde devam ettiriyoruz. İşin teknik anlamdaki en doğru açıklaması bu. Tabi halk dilinde otomobille yanlamak en çok kullanılan tabiri. Biz de otomobille yanlıyoruz. 
 
Biz Türkiye Otomobil Federasyonu'na bağlı bir drift kulübüyüz. Bu drift kulübü senede 4 tane yarışma düzenliyor. Bizler de bu sporun daha fazla yayılması için gençleri sokaklardan alıp pistlere çekebilmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bizim en büyük keyfimiz tabi ki kendi adımıza otomobil sporu yapmak ama diğer bir husus da Türkiye'de bu sporun yapıldığını ve doğru bir şekilde yapıldığını göstermek ve gençlere de bunu gösterdikten sonra sokaklarda yapmamaları gereken şeyleri gelip bizimle beraber pistlerde yapmalarını, hatta daha üst seviyelerde yapmalarını sağlamak. En önemli şey bu" dedi.
 
Drifti sokaklarda yapmayarak kimseye bir tehlike yaşatmadıklarını ifade eden Arısoy, şöyle konuştu:
 
"Biz bu işi güvenlik önlemelerini alarak yapıyoruz. Biz ne sokaktaki insanlara bu tehlikeyi yaşatıyoruz ki sokakta yaparsak ki masum kişiler de zarar görebiliyor ama biz bu güvenlik önlemleriyle trafiğe kapalı olan bu pistlerde güven içerisinde yapıyoruz. Bir müsabaka olarak yapıyoruz ve inanın ki kat kat daha zevkli oluyor. Onların sokakta yaptıkları yanlamaların biz on katını yapıyoruz pistlerde ve diyoruz ki gelin drifti pistlerde yapın. Biz yapıyoruz siz de yapabilirsiniz"
 
Apex Masters Drift Kulübü Yöneticisi Neşat Şutova ise, "Ulusal statüde 4 yarış planladık ve bugün sonuncusunu yapıyoruz. Çekişmeli ve heyecanlı bir yarış olacak. Güzel ve coşkulu bir kalabalık var. Yazdan kalma bir gün olmasının da etkisi var. Hep birlikte eğlenceli bir gün geçireceğiz" dedi.