Kriz sona erdi, Galatasaray kupasını aldı

Spor Toto Süper Lig'de 2011-2012 sezonunun şampiyonu Galatasaray, kupasını Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen törenle aldı.

Kriz sona erdi, Galatasaray kupasını aldı
12 Mayıs 2012 Cumartesi 23:23 tarihinde eklendi, 7.616 kez okundu.

 

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda yöneticileri ile bir toplantı yaptı. Toplantının ardından TFF'nin 'kupayı başka bir yerde verelim' teklifi Galatasaray tarafından kabul görmedi. 

Teknik Direktör Fatih Terim, "Bu çocuklar zorlu bir mücadele sonrası analarının ak sütü gibi bu kupayı hak ettiler. Bu kupayı buradan almadan gitmeyeceğiz" diyerek kararlılıklarını dile getirdi.Yaklaşık 2 buçuk saattir süren kupa krizi Başbakan Tayyip Erdoğan'ın devreye girmesiyle aşıldı ve Galatasaray şampiyonluk kupasını aldı.

BAŞBAKAN DEVREDE      
 
Galatasaraylı Yönetici Abdurrahim Albayrak yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada; Başbakan Tayyip Erdoğan'ın devreye girmesiyle sorunun çözüldüğünü Galatasaray'ın hakkettiği kupayı Şükrü Saracoğlu Stadı'nda alacağını söyledi.
 
KUPAYI DEMİRÖREN'İN ELİNDEN ALDILAR
 
Başbakan'ın devreye girmesiyle kupa krizi aşılırken, sahaya çıkış tünelinin önünde yapılacak kısa tören için güvenlik güçleri önlem almaya başladı. Stadın ışıklarının bir kısmının yakılmasının ardından TFF Başkanı Yıldırım Demirören kupayı Sabri Sarıoğlu ve Ayhan Akman'a verdi. 
 
Galatasaraylı futbolcular uzun süren bekleyişin ardından kupa coşkusunu kamera ışıklarının aydınlattığı Şükrü Saracoğlu'nda yaşadı. Futbolcular kupayı kaldırdıktan sonra 'İmparator Fatih Terim' tezahüratları atarak hocalarına olan saygılarını dile getirdiler. 
 
Kupayı almalarının ardından Galatasaraylı futbolcular bir süre Şükrü Saracoğlu'nun zemininde kupa sevincini yaşadılar.
 
FATİH TERİM: TAKIMIMI KUTLUYORUM
 
Spor Toto Süper Final'de Fenerbahçe ile 0-0 berabere kalarak şampiyonluğa ulaşan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, şampiyonluğun sarı-kırmızılı camiaya hayırlı olmasını diledi.
 
Fatih Terim yaptığı açıklamada, şampiyonluk maçında kendileriyle olamayan tüm Galatasaraylı taraftarlar için elini kalbine götürdüğünü kaydederek, “Söz verdim, onları hissedeceğimi söylemiştim. Onların da bizi hissettiğine inanıyorum. Tüm taraftarlarımıza hayırlı olsun. Her şey için çok da teşekkür ediyorum” dedi.
 
“Bu sezon unutamadığınız bir maç var mı?” şeklindeki soruyu ise Terim, şöyle yanıtladı:
 
“Bu soruyu cevaplamak çok zor. Ancak çok güzel bir yıl geçirdiğimizi düşünüyorum. Benim verdiğim söz, Galatasaraylıların kaybetse de gurur duyacakları bir takımdı. Nitekim kaybetse de gurur duyacakları bir takım çıktı ortaya. Bir maçı diğerinden ayırt etmek çok zor. Muhakkak kırılma anları vardır ama bunu şu anda tam olarak söyleyemem. Bir sene için taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan oyuncularımı canı yürekten kutluyorum. Başkanımıza, yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü Galatasaray taraftarına ediyorum.”
 
Eşi ve kızlarının şampiyonluğun ardından kendisini aradığını ifade eden Terim, “Başarınızda pay sahibi olan eşinize ve kızlarınıza bir mesaj göndermek ister misiniz?” şeklindeki soru üzerine, sosyal medyada kızı Buse Terim'e yönelik hakarete varan ifadelere değinerek, “Onların terbiyesizliğini başka bir zamana bırakalım” dedi. Terim, “Uzun maratonda acı günleriniz oluyor, tatlı günleriniz oluyor. Güzel günleri başkalarıyla paylaşıyorsunuz ama güzel olmayan günleri ailenizle paylaşıyorsunuz. Onlar bana çok büyük destek verdiler. Fulya'ya ve kızlarıma sonsuz teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.