''Mazot fiyatını iktidara gelirsek indireceğiz''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmesi halinde mazot fiyatlarını indireceklerini söyledi.

Mazot fiyatını iktidara gelirsek indireceğiz
23 Ocak 2014 Perşembe 16:35 tarihinde eklendi, 1.047 kez okundu.

Kılıçdaroğlu, Konya’da Tır Garajı’nda şoförlerle sohbet edip esnafların sorunlarını dinledi. Esnaftan, sorunlarını çözmediği için iktidara oy vermemelerini isteyen Kılıçdaroğlu, “Sizin pahalı akaryakıt sorununuz var. K1 belgesi gibi birçok belge sorununuz var. Sizin sosyal güvenlik sorunlarınız var. 65 yaş sınırı gibi engeller getiriyor, bunun gibi sorunlarınız var. Türkiye’nin sizin için çok büyük bir avantaj olduğunu bilmenizi isterim. Çünkü Türkiye coğrafyası kamyon şoförleri için gerçekten de en yararlı en güzel coğrafyadır. Ülkenin bir ucundan bir ucuna gidiyorsunuz. Ama huzur içinde gitmeniz mutlu gitmeniz lazım. Ulaştırma Bakanlığı’nın ne yaptığını biliyoruz. Size ne kadar yük getirdiğini biliyoruz. Size kesilen cezaları biliyoruz. Size getirilen sınırlamaları biliyoruz. Bunların çözüm yolu iktidar eğer çözmüyorsa siz iktidarı çözeceksiniz arkadaşlar demokraside yol budur. Başka yol yoktur.” dedi.

Esnaflardan sorunlarını çözmeyen iktidara oy vermemesini söyleyen Kılıçdaroğlu vatandaşlara şu şekilde seslendi: “Sandığa gideceğiz demokratik yöntemlerle ‘Arkadaş sen bunu çözmedin, kusura bakma ben de sana bu sefer oy vermeyeceğim' diyeceksiniz. Yeni bir iktidar mı geldi, çözmedi mi sorununu o zaman başka birisine vereceksin. ‘Kim benim sorunlarımı çözeceğine söz veriyorsa onun yanında olacağım’ demokrasi budur.”

"MAZOTU İNDİRMEM İÇİN BENİ İKTİDARA GETİRMELİSİNİZ"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konuşan işadamına baskı yapılıp ceza kesildiğini dile getirdi. Bu sırada Kılıçdaroğlu’nun sözünü kesen bir vatandaşın ‘Mazotu indir’ diye seslenmesi üzerine Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Mazotu indirmem için beni iktidara getirmeniz lazım. Mazot iner mi inmez mi o zaman göreceksiniz. Elin oğlunun yatına mazotu indirirsin de kamyoncunun mazotunu niye indirmezsin? Bunları biliyoruz arkadaşlar. Yatı olana sıfır vergiyle mazot vereceksin, gecesi-gündüzü olmadan çalışan kamyoncu esnafına dünyanın en pahalı mazotunu vereceksin. Yüzde 60’ı, 70’i vergi olan. Arkadaşlar ben sizin sorunlarınızı çözmeyi taahhüt ediyorum.”

Vatandaşların ‘Kaynağı nereden bulacaksınız’ sorusu üzerine Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Biz şöyle bir hesap yaptık. Mazotu yurt dışından petrol olarak getiriyoruz. Rafineride işliyoruz. Ondan sonra benzin istasyonlarına gidiyor. İstasyonda dağılıyor. Mazotun gelmesi, rafineride işlemesi, teslim edilmesi, petrol istasyonunun karı dahil çözdüğünüz zaman KDV, ÖTV rahatlıkla finanse ediyor. Hiç kimsenin kârına dokunmuyor. Fransa’dan pahalı kullanıyorsunuz mazotu, Fransa’da kaynak sorunu var mı? İlgiltere’den pahalı kullanıyorsunuz, İngiltere’de kaynak sorunu var mı?”

"YOLSUZLUĞUN BEDELİYLE 15 SENE BEDAVA MAZOT DAĞITILIR"

Son zamanlarda yapılan yolsuzluk operasyonlarına da değinen Kılıçdaroğlu, 742 milyarlık yolsuzluk yapıldığını iddia ederek şunları söyledi: “Allah aşkına son yolsuzluğa bakın arkadaşlar 742 milyar. Bütün kamyonculara 15 sene bedava mazot dağıtırsınız bu parayla. Bakın bu bilinmeyen şey değil, ben eski maliyeciyim. Pırlantada vergi var mı? Yok. O zaman size bir görev düşüyor. Akşam eve giderken hanımlara birer pırlanta alın bakayım. Pırlantadan vergi almıyorsun, kamyoncunun mazotundan vergi alıyorsun. Türkiye’nin yeni bir ekonomi politikasına ihtiyacı var. Siz bize destek verirseniz mazotun fiyatını indireceğiz. Ben şunu yapacağım, bunu yapacağım demekle olmuyor arkadaşlar. Beni bir kamyon şoförü olarak kabul edin, içinizden biri olarak kabul edin.”

Kılıçdaroğlu, Tır Garajı’ndaki ziyaretinin ardından Konya’da çeşitli fabrikalarda incelemelerde bulundu.


CİHAN