Mehmetçik kapılarını öğrencilere açtı

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ndeki 20'nci Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı, kapılarını ilçede okuyan ilköğretim okulu öğrencilerine açtı.

Mehmetçik kapılarını öğrencilere açtı
20 Mart 2013 Çarşamba 19:16 tarihinde eklendi, 3.078 kez okundu.

 

Öğrenciler Mehmetçiğin kendilerine sergilediği silah ve teçizatları büyük bir ilgiyle inceledi.
 
Hakkari'nin Irak sınırındaki Çukurca İlçesi'nde bulunan 20'nci Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci yıldönümü dolayısıyla öğrencileri misafir etti.

İlçedeki ilköğretim okulunda okuyan 250 öğrenciye Mehmetçik kullandığı silah ve teçizatı sergiledi. Tugay Komutanlığı'nın bahçesindeki sergiyi gezen öğrencilere silahlar, tecizatlar, insansız hava araçları da tek tek anlatıldı. Silah ve teçizatları dikkatle inceleyen öğrenciler, tank ve zırlı araçlara bindikten sonra nöbet kulübelerini de ziyaret etti.
 
Sergiyi, öğrenciler dışında Çukurca Kaymakamı Mustafa Temiz, 20'nci Jandarma Sınır Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Okkan, Cumhuriyet Başsavcısı Serkan Büyükçıkrıkçı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Evren Kaptan, Milli Eğitim Müdürü Serdar Parlak, Emniyet Müdür Vekili Erol Acar, Müftü İsmail Selvitopu ve öğretmenler de gezdi. Sergi sonrası davetlilere meyve suyu ve kek ikram edildi.

DHA