Müsteşarlığa 12 stajyer kontrolör

Hazine Müsteşarlığı, Hazine Kontrolörleri Kurulu Başkanlığı'nda istihdam edilmek üzere en fazla 12 stajyer kontrolör alacağını bildirdi.

Müsteşarlığa 12 stajyer kontrolör
14 Eylül 2012 Cuma 21:39 tarihinde eklendi.

Hazine Müsteşarlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Hazine Kontrolörleri Kurulu Başkanlığı'nda istihdam edilmek üzere en fazla 12 stajyer Hazine kontrolörünün alımı amacıyla giriş sınavı yapılacağı belirtildi. 

    
Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesindeki genel şartları taşıması istenen adayların, en az dört yıllık lisans eğitimi veren Hukuk, İktisat, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yabancı fakülte veya dört yıllık yüksek okullardan birini bitirmiş olması isteniyor. 
    
Giriş sınavının Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre, Hazine Kontrolörleri Kurulu Başkanlığı'nca yazılı ve sözlü olarak yapılacağının kaydedildiği açıklamada, yazılı sınavın 3-4 Kasım'da sabah ve öğleden sonra, dört ayrı bölümde yapılacağı ifade edildi. 
    
Duyuruda, sınav komisyonunca başvuranlar arasından KPSS P-40 puan türüne göre puanı en yüksek 240 aday belirleneceği ve bu adayların tebligat yoluyla veya Hazine Müsteşarlığı internet sitesinde ilan edilmek suretiyle sınav yeri ve saatleri belirtilerek yazılı sınava çağrılacakları belirtildi. 
    
Adayların, başvuru ve kayıt işlemleri için en son 19 Ekim Cuma günü saat 17.00'ye kadar ''İnönü Bulvarı No: 36 Kat: 19 Emek Ankara'' adresindeki Hazine Kontrolörleri Kurulu Başkanlığı'na bizzat veya posta ile başvurmaları gerekiyor. 
    
Stajyer Hazine Kontrolörlüğü giriş sınavına iki kez girip de kazanamamış olanların, bir daha sınava katılamayacağının bildirildiği açıklamada, sınava başvurabilme şartları şöyle sıralandı: 
    
''657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde yazılı genel şartları taşımak. En az dört yıllık lisans eğitimi veren Hukuk, İktisat, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yabancı fakülte veya dört yıllık yüksek okullardan birini bitirmiş olmak. ÖSYM tarafından 9-10 Temmuz 2011 veya 7-8 Temmuz 2012 tarihlerinde yapılan KPSS P-40 puan türünden 80 ve üstünde puan almış olmak ile KPSS sınavında yabancı dilden (İngilizce, Almanca, Fransızca) en az 60'ta 42 (yüzde 70) soruya doğru cevap vermiş olmak veya Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'ndan (Aralık 2010, Mayıs 2011, Kasım 2011 ve Mayıs 2012) aynı diller için en az (C) düzeyinde puan almak. Sınavın ilk oturumunun yapılacağı 3 Kasım tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak (Askerliğini yapmış olanlar için bu sınıra askerlikte geçen süre eklenir). Sağlık durumu Türkiye'nin her yerinde görev yapmaya, her türlü iklim ve yolculuk koşullarına elverişli olmak. Erkek adaylar için askerliğini yapmış, muaf veya erteletmiş olmak. Süresi içinde başvurmuş ve başvuru belgesi ile birlikte istenen diğer bilgi ve belgeleri Hazine Kontrolörleri Kurulu Başkanlığı'na iletmiş olmak.