Mut zeytinyağının kalitesi tescillendi

Mersin’in Mut ilçesinde kurulu İzorya Zeytinyağı firması, İzmir’de düzenlenen 7. Ulusal Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması’nda altın madalya aldı.

Mut zeytinyağının kalitesi tescillendi
22 Nisan 2014 Salı 10:46 tarihinde eklendi.

 Firmanın yöneticileri Süleyman Şentürk ve Erdoğan Şentürk, Mut Kaymakamı Mustafa Şahin’i makamında ziyaret etti.

Hafif meyvemsi dalında altın madalya alan Mut İzorya yöneticilerini kutlayan Kaymakam Şahin, tamamen organik üretimle kalitesi tescillenen Mut zeytini ve zeytinyağının dünya pazarlarındaki yerinin giderek arttırdığını kaydetti. Kaymakam Şahin, “Gücümüzü iç ve dış pazarda göstermeye başladık. Mut’un zeytin ve zeytinyağı üretiminde bin 300 yıllık bir geçmişi var. Akdeniz Bölgesi’nde en çok zeytin ağacına sahip ve Türkiye'deki toplam zeytin ağacı varlığının yaklaşık yüzde 3'ünün Mut ilçesinde üretiliyor. Türkiye çapında da 10 milyon 500 fidanla ikinci sıradayız. Mut bölgesinde zeytin üreticilerimiz tamamen organik üretim yapıyorlar.” diye konuştu.

Özellikle Ege sanayicilerinin yeşil çizik zeytin ihtiyacını Mut’tan sağladıklarını anlatan Şahin, “Mut zeytinyağını kendi ürünlerinde hem asit düşürücü hem de aroma verici olarak kullanıyorlar. Şu an bölgemizde 15 el değmeden yağ üreten, 10 sofralık zeytin tesisimiz var. 3 ulusal markamız yakında pazara giriyor. Mut’un yüzde 90’ı zeytincilikle geçinirken, sektörün istihdama katkısı da büyüktür. Mut olarak artık amacımız, var olan bu gücümüzü iç ve dış pazara göstermek ve hem bölgemize hem de ülkemize katkı sağlamaktır.” dedi.
Mut İzorya Zeytinyağı yetkilisi Erdoğan Şentürk, Mut isminin Türkiye’de duyurmanın onurunu yaşadıklarını belirtti.


CİHAN