Nautilus, Hatay'a ulaştı

Dünyanın en önemli keşif ve araştırma gemilerinden Nautilus, düşürülen Türk askeri uçağını arama çalışmalarına katılmak üzere Hatay'ın Samandağ ilçesi açıklarına geldi

Nautilus, Hataya ulaştı
03 Temmuz 2012 Salı 13:50 tarihinde eklendi.

 

Dünyanın en önemli keşif ve araştırma gemilerinden Nautilus, düşürülen Türk askeri uçağını arama çalışmalarına katılmak üzere Hatay'ın Samandağ ilçesi açıklarına geldi. 
     
Ege ve Akdeniz'de bilimsel araştırmak yapmak üzere Türkiye'de bulunan ''St. Vincent Grenadines'' bayraklı ''Nautilus'' adlı araştırma gemisinin, Doğu Akdeniz'de uluslararası hava sahasında Suriye tarafından düşürülen Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait RF-4 uçağının arama çalışmalarına katılmak üzere geldiği Samandağ ilçesinde Şahlankaya mevkisinde kıyıdan yaklaşık 2 deniz mili uzakta beklediği görüldü. 
     
Amerikan Deniz Araştırmaları Vakfı'na ait ''Nautilus'', Ege ve Akdeniz'de araştırmalar yapmak amacıyla 2008 yılından beri Türkiye'de bulunuyor. 
     
Uzunluğu 65 metre, genişliği 10 metre olan dünyanın en ünlü araştırma gemisi ''Nautilus''un sahip olduğu donanım, ''Titanik'' başta olmak üzere ''Bismark'', ''Lusitania'' gibi birçok tarihi geminin bulunmasında da kullanıldı.