Neden hiç kadın dansçı yok?

Azerbaycan'da 57'incisi düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye finale kaldı. 10 finalistin içinde yer alan Türkiye'nin adının en son açıklanması, izleyenlere büyük bir heyecan yaşattı.

Neden hiç kadın dansçı yok?
25 Mayıs 2012 Cuma 18:04 tarihinde eklendi, 3.257 kez okundu.

57. Eurovision Şarkı yarışmasının ikinci yarı finalinde temsilcimiz Can Bonomo, Love Me Back şarkısıyla 13. sırada sahne aldı ve izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Can Bonomo SMS oyları sonucu finale hak kazandı. Bonomo’ya sahnede 5 dansçı eşlik etti. Hatice Gökçe’nin tasarladığı ve Ege’nin efelerinden esinlenen kıyafetiyle sahneye çıkan Bonomo’ya Candaş Baş’ın hazırladığı koreografiyle dansçılarının yanı sıra fondaki fırtınalı deniz animasyonu da eşlik etti.

 
TÜRKİYE TEZAHÜRATLARI
 
Finale hak kazanan ülkelerin açıklanması sırasında büyük heyecan yaşandı, 9 finalistin adı açıklandı ve yarı finalinin yapıldığı Crystal Hall salonu 'Türkiye Türkiye' sesleri ile inledi. Azerbaycanlı vatandaşların tezahüratı eşliğinde son finalist olarak Türkiye'nin ismi söylendi.
 
NEDEN HİÇ KADIN DANSÇI YOK
 
Yarı finaldeki gösterinin "çok maço olduğu" yönündeki eleştirileri de değerlendiren Bonomo, şunları söyledi: "Ne yapalım yani, 5 erkeğiz. Bir denizci hikayesi anlatıyoruz, gemide de kadın uğursuzluktur biliyorsunuz. Ama arkadaki görsellerde çok güzel deniz kızlarımız var. Eğer çok erkek var diyen varsa bize bakmasın arkaya baksınlar.
 
DER SPIEGEL'DEN CAN BONOMO'YA ÖVGÜ
 
57. Eurovision Şarkı Yarışması'nda ikinci yarı finalde, "Love Me Back" şarkısıyla finale yükselen Can Bonomo'ya Alman Der Spiegel dergisi övgü yağdırdı. "Sıradanlar ve bir egzotik" başlıklı haberde, Bonomo'nun Türk pop müziğinin unsurlarını, Eurovision Şarkı Yarışması'nın "mizahi" geleneğiyle birleştirerek bir adım öne çıktığı belirtildi. Can Bonomo'nun arkasında kirli sakal ve pelerinleriyle erkek dansçıların yer aldığı belirtilerek, dansın ve yapılan kareografinin şarkını sözleriyle uyumlu olduğu vurgulandı. Haberde Can Bonomo'nun şarkısı ve kareografi için "çok hoş olmuş" yorumunda bulunuldu.
 
Oylama sonucu 10 ülke 26 Mayıs'ta yapılacak olan 57. Eurovision Şarkı Yarışması'nın finaline hak kazandı. 
 
İşte o ülkeler; Litvanya, Bosna Hersek, Sırbistan, Ukrayna, İsveç, Makedonya, Norveç, Estonya, Malta, Türkiye
 
57. Eurovision Şarkı Yarışması'nın 26 Mayıs'ta yapılacak finalinde 1 ve 2. yarı finalden katılacak 10'ar ülke ile finale doğrudan katılan İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya, Almanya ve evsahibi Azerbaycan temsilcileri sahne alacak. 
 
"YA ALTIN BİLETİ YA DA İSTANBUL'A DÖNÜŞ BİLETİ ALACAKTIM"
 
Azerbaycan'da düzenlenen 57. Eurovision Şarkı Yarışması'nın ikinci grubundan finale çıkmaya hak kazanan ülke temsilcileri için basın toplantısı düzenlendi.
 
Hazar kıyısındaki Crystal Hall'da yapılan ve içlerinde Türkiye'yi, “Love Me Back” adlı şarkısıyla temsil eden Can Bonomo'nun da bulunduğu 18 ülke
temsilcisinin sahne aldığı ikinci yarı finalisti 10 ülke temsilcisi gazetecilerin sorularını cevapladı.
 
Ülke temsilcileri finale kalmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, izleyicilere teşekkürlerini iletti. Sanatçılar konuşmalarında, yarışmada çok yetenekli ve güçlü sese sahip şarkıcıların bulunduğunu belirterek, adayların ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını ifade etti. Toplantıyı, 1956 yılında yapılan ilk Eurovision'un galibi İsviçre'li Lys Assia da izledi.
 
Can Bonomo kardeş ülke Bakü'de olduğu için şanslı ve mutlu olduğunu belirterek, “Sona kaldığımda ya altın bileti ya da İstanbul'a dönüş biletini alacaktım” diye konuştu.
 
Kura çekiminde Malta temsilcisinin isteği üzerine onun da kurasını çeken Bonomo, 21 numaralı zarfı Malta için, Türkiye için ise 18'i çekti.
 
57. Eurovision Şarkı Yarışması'nın 26 Mayıs'ta yapılacak finalinde ülkelerin sahne alacakları sıra şöyle:
1.İngiltere, 2.Macaristan, 3.Arnavutluk, 4.Litvanya, 5.Bosna-Hersek, 6.Rusya, 7.İzlanda, 8.Kıbrıs Rum Kesimi, 9.Fransa, 10.İtalya, 11.Estonya, 12.Norveç, 13.Azerbaycan, 14.Romanya, 15.Danimarka, 16.Yunanistan, 17.İsveç, 18. Türkiye, 19.İspanya, 20.Almanya, 21.Malta, 22.Makedonya Cumhuriyeti, 23.İrlanda, 24.Sırbistan, 25.Ukrayna, 26.Moldova.
 
CAN BONOMO'DAN TEŞEKKÜR MEKTUBU
 
Yarı final öncesinde son provasını yapan Can Bonomo, twitter sayfasına kendi el yazısıyla yazdığı mektubunu yayınladı. Herkese teşekkür eden Bonomo '25 yaşında olmak kolay değil' dedi. İşte Can Bonomo'nun o mektubu;
 
"Merhaba,
 
Yarı finalden önceki son provamızı az önce gerçekleştirdik. Epey de güzel geçti. Bugüne kadar bizlere destek olan herkese teşekkür etmek istedim. Ne yalan söyleyeyim kolay geçmedi. Çünkü 25 yaşında olmak kolay değil. Söz yazmak, müzik yapmak kolay değil. Bunu insanların beğenisine sunmak, büyümeye çalışmak, bir şeyler yaratmaya çalışmak mesela kolay değil. Bunu bizler için dayanabilir hale getiren bir kitle oluştu, artıyorlar da. İşe bu teşekkür onlara. Adım gibi eminim ki sonuç ne olursa olsun, onlar yine bizlerle olmaya devam edecektir. Gerisi de hava civa.
 
Ben elimden gelenin en iyisini yapıp ülkemi gururlandırmak için çalışmaya devam edeceğim. Bu yolda emeği geçen herkese bin teşekkür.
 
Biz Bakü'deyiz yurttaşlar!
 
Siz neredesiniz?
 
Can Bonomo"
 
DÜNYA BİZİ KONUŞTU
 
Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 57. Eurovision Şarkı yarışmasının ikinci yarı final elemeleri sürerken Türkiye, Twitter'da dünya sıralamasında ilk beşe girdi. EurovisionTRT'nin twitter sayfasından paylaştığı fotoğrafta "Dünya sıralamasının ilk beşine Türkiye ve Can Bonomo’yu sokan herkese teşekkür ederiz." denildi.