Öğretmenler koltuk yaktı

Bursa'da, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan Türk Eğitim-Sen üyesi bir grup öğretmen, okul müdürlüğü sınavlarında haksızlık yapıldığını iddia ederek, yönelik tepkilerini koltuk yakarak gösterdi.

Öğretmenler koltuk yaktı
05 Eylül 2013 Perşembe 20:04 tarihinde eklendi.
 
Merkez Osmangazi ilçesi Çarşamba Mahallesi Darmstad Caddesi üzerinde bulunan İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde toplanan Türk Eğitim Sen üyesi bir grup öğretmen okul müdürlükleri için yapılan sınav ve sonrasındaki mülakatlarda haksızlık yapıldığın öne sürdüler.

Öğretmenler yanlarında getirdikleri üzerinde 'Yandaşa mahsus müdür koltuğu' yazan koltuğu benzin dökerek yaktılar. Kısa sürede alevlerin sardığı koltuğa Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları yangın söndürme tüpüyle müdahale ederek söndürdü.
 
Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şubesi Başkanı Selçuk Türkoğlu, okul müdürlüğü sınavı sonrası yapılan mülakatta 90 ve üzeri puan alanların yüzde 95'inin yandaş sendika mensubu olduğunu iddia etti. Yazılı sınavı kazanan 214 müdür adayından 75'nin mülakata geçtiğini, bunlardan 71'inin yandaş sendika mensubu olduğunu ileri süren Türkoğlu, 'Mülakatlar tam bir komedi.

214 aday 3 gün içerisinde ortalama 2,5 dakikalık mülakatla puanlandırılmış. 2.5 dakikada kabak bile seçilmez. İşgal etmek için her şeyi feda ettiğiniz bu koltuklara tamah edecek ucuzlukta arkadaşlara sahip değiliz. Bu koltuğu size yakarak iade ediyoruz. Bu mülakatın da hukuki zeminde peşini bırakmayacağız. Bütün arkadaşlarımız mülakat sonuçlarına itiraz edecek, ardından mahkeme sürecini başlatacağız" dedi.

DHA