Özelleştirmede gaza basılacak

Özelleştirme İdaresi Başkanvekili Ahmet Aksu, ekonomideki canlanmaya paralel önümüzdeki dönemde özelleştirmelere de yeniden hız verileceğini bildirdi

09 Eylül 2009 Çarşamba 11:14 tarihinde eklendi.

Özelleştirme İdaresi Başkanvekili Ahmet Aksu, ekonomideki canlanmaya paralel önümüzdeki dönemde özelleştirmelere de yeniden hız verileceğini bildirdi. Aksu, Milli Piyango İdaresinde ilk ihaledeki her şeyin tek tek gözden geçirildiğini belirtti.

Aksu, global piyasalarda faaliyet gösteren şirketlerin Türkiye'ye ilgisiz kalamayacağını ifade etti ve "Kriz ortamlarında sermaye bir yere yatırım yapmak durumunda. Sermayeyi bize yöneltebilirsek, Türkiye için önemli bir fırsat olacağını düşünüyoruz. Ona göre de planlarımızı yapıyoruz" dedi.

Özelleştirme kapsamındaki kuruluş ve tesislerle ilgili son durum hakkında da bilgi veren Aksu, ilk ihalesi iptal olan Milli Piyango İdaresinde geçmiş sürecin vergisel problemler, süre ve kar payı dahil tek tek gözden geçirildiğini vurguladı. Milli Piyangoda yeni bir model oluşturup, yeniden ihaleye çıkılmasının planlandığını belirten Aksu, "Her şeyi değerlendiriyoruz. Yatırımcılarla ilgili bazı iyileştirmelere de gidebiliriz. Ama sonuç itibariyle biz devlet tarafıyız. Yatırımcıları da düşünüyoruz ama daha çok kamunun menfaatini ön plana alıyoruz. Sanıyorum Milli Piyango özelleştirmesi 2010 yılı içinde bitmiş olur"dedi.

 

KÖPRÜ VE OTOYOLLAR

 

 

Aksu, köprü ve otoyollar özelleştirmesiyle ilgili çalışmaların da devam ettiğini bildirdi.

Bu özelleştirmeyi de ilgilendiren Karayolları Kanun Tasarısının halen Meclis'te olduğuna işaret eden Aksu, "Biz hazırız. Karayolları Kanunu Meclis'ten geçsin, kısa sürede ihaleye çıkarız. Düzenlemenin yeni yasama döneminde çıkmasını bekliyoruz. Köprü ve otoyollar için 10 ile 20 yıl arasında işletme devri olabilir. Süre, siyasi iradenin kararıyla netleşecek. Bu ve buna benzer konuların karara bağlanmasından sonra çalışmalarımızı kısa sürede tamamlarız. Köprü ve otoyol özelleştirmelerinin de 2010 yıl içinde tamamlanacağını düşünüyoruz"diye konuştu.

Aksu, Elektrik Dağıtımıyla ilgili çalışmaların da yoğun şekilde sürdüğünü kaydetti.