Reyhanlı’da ilk teravih namazı kılındı

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Ramazan ayı nedeniyle ilk teravih namazı kılındı

Reyhanlıda ilk teravih namazı kılındı
09 Temmuz 2013 Salı 08:28 tarihinde eklendi.

11 Mayıs’ta ilk patlamanın olduğu Belediye binası yanındaki Atike Hanım Camii ile ikinci patlamanın meydana geldiği çarşı camisi ve diğer camilerde ilk teravih namazında tüm camiler doldu.

Mustafa Şevki Paşa Camisi'nde de kılınan teravih namazı öncesinde imam Abdulhamit Ekmen, 11 Mayıs’ta meydana gelen patlamada ölenler için dua ederken, “Çok şükür bizi 11 ayın sultanı olan bir Ramazan ayına daha ulaştırdı. Bu gün şaban ayının son günü yarın inşallah Ramazan ayının ilk günüdür.” dedi.

“Allah’a şükür ki bizi Ramazan ayına ulaştırdı” diyen Ekmen, şöyle konuştu: “Şaban ile Ramazan ikisi arasındaki tüm günahlara kefarettir. Geçen ramazanda aramızda olanlar teravih namazlarında camilerimizde bizimle beraber namaz kılıyorlardı. Ancak bu sene ramazana ulaşamadılar. Ömürleri yetmedi. Özellikle Mayıs ayında meydana gelen elim bir patlamada ölen onlarca kardeşimiz vardı. Ama bu ramazana ömürleri yetmedi. İştirak edemediler. Rabbim bu ramazanı onlar için af ve mağfiret ayı eylesin. Bu ayda da onları anacağız, dua edeceğiz. Mekanları cennet olsun, Rabbim bizleri nice ramazanlara ulaştırsın.”

Yatsı namazından sonra da teravih namazı kılındı. Ölenler için dua edilirken, yaralılar içinde sağlık dileğinde bulunuldu. Bu arada ilk namazda ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyelilerde saf tuttu, dua etti.


CİHAN