Sabancı 3000 personel alacak

Fransa ile Ermeni yasası gerginliği sürerken, Sabancı Holding de Fransız Carrefour ile ortaklık yapısını değiştireceğini açıkladı

Sabancı 3000 personel alacak
25 Şubat 2012 Cumartesi 09:25 tarihinde eklendi.

 

Fransa'daki Ermeni yasası ile ilgili tartışmalar devam ederken; Sabancı da Fransız Carrefour ile CarrefourSA'da 1996'dan bu yana süren ortaklık yapısını değiştireceğini açıkladı. Sabancı'nın ortaklığı hisseleri satarak mı, ya da Carrefour'un hissesini alarak mı değiştireceği ise henüz belli değil. Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul, "Carrefour'daki mevcut durumu sürdürmek istemiyoruz" dedi.
 
Yüzde 58.2'si Carrefour'un, yüzde 38.8'i Sabancı Holding'in olan hisselerle ilgili Carrefour ile görüşeceklerini belirten Kurtul, "Sonunda nasıl bir şekle döner, onu zaman içinde göreceğiz. Tabii ki biz gıda perakendede büyümeyi hedefliyoruz. Organik, inorganik büyüme fırsatlarını değerlendirmek isteriz" diye konuştu. Kurtul, bu kararın Fransa'daki yasa ile ilgisi olmadığını da kaydetti. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da CarrefourSA'nın performansının artması gerektiğini söyledi. 
 
İKİYE KATLANACAK 
Kurtul, Sabancı Grubu şirketlerinin 2011'de konsolide net satışlarının 22.9 milyar liraya çıktığını, 2012'de 27.6 milyar liraya yükseltmek istediklerini ifade etti. Şirketin 5 yıllık hedefi ise yeni bir 'Sabancı Holding' ekleyerek mevcut varlıklarını ikiye katlamak. 
 
3 BİN ELEMAN ALACAK 
Yıllık değerlendirme toplantısında konuşan Güler Sabancı, Türkiye'nin bu yıl büyümesinin yüzde 5'ler civarında olmasının sürpriz olmayacağını vurguladı. Sabancı, Avrupa'daki sıkıntıdan Türkiye'nin etkilenmemesinin mümkün olmayacağına işaret ederek, "Ben 'Etkilenmeyeceğiz' demiyorum. Hiç etkilenmesek zaten büyümede yüzde 8'lerde kalırdık. Etkileneceğimiz için 4-4.5'lara iniyoruz" dedi. 2012 yılında 60 binin üzerinde çalışanı olması planlanan Sabancı Topluluğu, 2011'de 3 bin civarında yeni istihdam yaratırken, bu yıl da 3 bin adet daha yeni iş olanağı yaratmayı hedefliyor. Topluluk bünyesinde en fazla işe alım yapılacak iş kolları perakende, finansal hizmetler, sanayi ve enerji olarak belirlendi.