Sanal bankacılıkta telefon açığı

Gir numarayı, öğren bütün borçları. İnternet bankacılığı özel hayatı ihlal ediyor!

Sanal bankacılıkta telefon açığı
25 Şubat 2011 Cuma 10:45 tarihinde eklendi.

 

İnternet bankacılığında telefon numarasını yazınca borcu ekrana geliyor. Örneğin Fazıl Say’ın 5 bin 940, Aysun Kayacı’nın 1500, Bülent Arınç’ın 182 TL’lik fatura borcu var.
 
 Herhangi bir bankanın girilen ödemeler bölümünde herhangi bir kişinin telefon numarası yazıldığında o ayki telefon faturasının ne kadar geldiği veya ödenmeyen eski borçları ekranda ortaya çıkıyor 
 
İnternet bankacılığı yoluyla herhangi bir kişinin özel hayatıyla ilgili bilgilere ulaşmak çok kolay. Bunun için cep veya ev telefonunu bilmek ya da doğalgaz sayaç numarasını öğrenmek yeterli. İnternette yapılan bankacılık işlemleri arasındaki online fatura ödeme servisinde açık var. Telefon, doğalgaz, elektrik, su, kablolu TV, ADSL, Digiturk, Superonline, Turkcell, Avea ve Vodafone hatlı cep telefonu faturalarının ödenmesi için sunulan hizmet özel hayatın gizliliğini ihlal ediyor. Herhangi bir kişiye ait cep telefonu numarasını girdiğinizde faturasının ne kadar geldiğini öğrenmek mümkün.
 
ÜNLÜLERİNKİ DE ÖĞRENİLİYOR
Örneğin ünlü piyanist Fazıl Say’ın telefon numarasını bilenler 5 bin 940 TL, Aysun Kayacı’nın cebini bilenlerse bin 500 TL’lik telefon görüşmesi olduğunu kolayca öğrenebilir. Tıpkı Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ödenmeyi bekleyen ve toplamı yaklaşık 7 bin TL’yi bulan 3 aylık faturası gibi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu adına kayıtlı olan telefonun 3 aylık ödenmemiş faturası bulunuyor. Kılıçdaroğlu, ocak ayında 156, şubatta 150 ve son ödeme tarihi 3 Mart olan faturaya göre 190 liralık konuşma yapmış. Bülent Arınç’ın son ödeme tarihi 3 Mart olan telefon faturası ise 182 TL. Gazeteci Ahmet Hakan Coşkun’un 4 Mart tarihli faturası 557.20 TL. Deprem Dede Ahmet Işıkara’nın cep telefonu faturası 85.70 TL, tiyatro oyuncusu Lale Mansur’un mart ayında ödemesi gereken fatura ise 216.90 TL.

Habertürk