Sanayiciler teftişten geçecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek 'İş teftişleri' Eskişehir’de başlıyor.

Sanayiciler teftişten geçecek
10 Nisan 2013 Çarşamba 13:02 tarihinde eklendi.

 

İlk etapta 'Metal ve Kimya İşkolunda Projelendirilmiş Sektör Denetimleri' başlığı altında Eskişehir Sanayi Odası Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nde yapılan toplantıyla metal ve kimya sektöründe faaliyet gösteren firmalara bilgi verildi. 8 ay boyunca Eskişehir ve Bilecik bölgesini kapsayan iş teftişlerinde firma sahipleri iş güvenliği ve çalışma koşulları konusunda da bilgilendirilecek.
 
Sanayicilerin iş güvenliğini tam anlamda yerine getirmesi konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından iş teftişleri başlıyor. Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Özaydemir, çalışma barışının sağlanmasın da ve dünya ile rekabette iş güvenliği kavramının artık olmazsa olmaz bir hal aldığının altını çizdi. Özaydemir, özellikle ihracatta ülkemizden mal alan firmaların iş güvenliği konusunda hassas olduklarını ancak ülkemizde de iş güvenliği konusunda yükselen bir bilinç olduğuna vurgu yaptı.
 
Toplantıda konuşan İş Başmüfettişi Ergün Göktaş konuşmasında, 17 kişilik bir ekip ile yaklaşık 8 ay boyunca Eskişehir ve Bilecik bölgesini kapsayan iş teftişleri yapılacağını bunun öncesinde firmalara yönelik bilgilendirme toplantıları olacağını söyledi. Göktaş, firmalarla uyum için de çalışacaklarını amaçlarının onları dinleyerek eksikliklerin giderilmesine katkı sağlamak olduğunu belirtti.
 
Eskişehir Vali Yardımcısı Cafer Yıldız ise yaptığı değerlendirmede, iş teftişlerinin devletin, işçinin, işverenin ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliği ile gerçekleştirileceğini bildirdi. Yıldız, bu iş birliğinin çalışma barışına ve verimliliğinin arttırılmasına katkı sağlayacağını dile getirdi.
 
Yapılan konuşmaların ardından İş Başmüfettişi Sıtkı Gündoğdu firmalara bakanlık tarafından yapılacak denetimler hakkında bilgi verdi. 
 
ESO Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya Eskişehir Vali Yardımcısı Cafer Yıldız, ESO Başkanı Savaş Özaydemir, İş Başmüfettişi Ergün Göktaş ile çok sayıda iş müfettişi ve sanayi kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

CİHAN