Şemdinli kumpası otomobilde hazırlanmış

Şemdinli iddianamesinde imzası olan ve halen açıkta bulunan savcı Ferhat Sarıkaya’yla ilgili yeni bilgiler çıktı. Polis memuru Yusuf Vurur ifadesinde Sarıkaya’nın kendisinin kullandığı araçta dönemin Van Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Müdürü Mustafa Uçkan ile baş başa görüştüğünü söyledi.

Şemdinli kumpası otomobilde hazırlanmış
09 Aralık 2017 Cumartesi 08:20 tarihinde eklendi.
Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine gmre; Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tamöz, FETÖ’nün ilk kumpası olduğu iddia edilen Şemdinli davasını hazırlayan dönemin Van KOM Şube Müdürü Mustafa Uçkan, Van Terörle Mücadele Şube Müdürü Haşim Yalçınkaya ve Savcı Ferhat Sarıkaya’nın koruması olarak gayri resmi olarak görevlendirilen polis Yusuf Vurur hakkında, ‘örgüt üyeliği’ suçlamasıyla; Sarıkaya o dönem meslekten ihraç edildikten sonra konaklama ve para gibi her ihtiyacıyla bire bir ilgilenen eski Gazi Üniversitesi Personel Daire Başkanı Mehmet Saltan hakkında da ‘örgüt yöneticiliği’ suçlamasıyla Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açtı. 
 
İddianamede, 9 Kasım 2005 tarihinde Şemdinli’de meydana gelen olayların soruşturması için dönemin Van Savcısı Ferhat Sarıkaya’nın görevlendirilmesi ile örgütün harekete geçtiği anlatıldı. 
 
Sarıkaya’nın gayri resmi koruması olan ve ByLock kullanıcısı olduğu belirtilen polis Yusuf Vurur’un ifadesine de iddianamesinde yer verildi. Vurur, şunları anlattı: “KOM Müdürü Mustafa Uçkan, Ferhat Sarıkaya ile görüşmek istediği zaman, müdürüm TEM şube müdürü Haşim Yalçınkaya durumu bildiriyordu. Yalçınkaya da Sarıkaya’ya iletiyor ve Uçkan ile görüşme yapılıyordu. Görüşmelerin bir kısmı dışarıda, bir kısmı da benim kullandığım araçta yapılıyordu. Bu esnada arabadan iniyordum. Müdürler Sarıkaya’yı telefonla aramazlardı.”