Sincan'da balık tezgahlarına denetim

Ankara'nın Sincan Belediyesi zabıta ekipleri ile veteriner hekimler, ilçe genelinde balık tezgahlarına yönelik denetim gerçekleştirdi.

Sincanda balık tezgahlarına denetim
10 Mayıs 2013 Cuma 14:29 tarihinde eklendi.

 

Mevsim itibariyle av yasağı olmasından dolayı tezgahlardaki balıkların taze bir şekilde müşteriye sunulması için kontrollere ağırlık veren Sincan Belediyesi zabıta ekipleri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı veteriner hekim ve su ürünleri mühendisi, tezgahlarda satılan balıkların gıda ve hijyen kurallarına uygunluğunu denetledi. Ekipler, av mevsimine girilmesiyle tezgahlarında bulunan balıkların uygun koşullarda saklanıp saklanmadığını ve yasağa uyulup uyulmadığını kontrol etti. 
 
Yapılan kontrollerde av yasağına uyulduğunu tespit eden Sincan Belediyesi zabıta ekipleri, “Av yasağının girdiği şu günlerde vatandaşımızın gönül rahatlığı ile balık tüketebilmesi için ilçedeki balıkçıları denetledik. Yaptığımız kontrollerde balık tezgahlarında av yasağına uyulduğunu görmek bizleri oldukça mutlu etti. Vatandaşımız gönül rahatlığı ile balık satın alabilir." dedi.
 
BALIK ALIRKEN DİKKAT
 
Vatandaşın balık alırken bazı hususlara dikkat etmesi gerektiğini söyleyen veteriner hekim Kenan Özdemir, balıkların gözlerinin parlak, solungaçlarının kırmızı renkli olması gerektiğini söyledi. Bunun yanı sıra balığın göğsüne bastırıldığında içine göçmemesi gerektiğini belirten Özdemir, av yasağına uymayan ve vatandaşın sağlığına zarar verecek bayat balık satan işyerlerine ise Su Ürünleri Kanunu çerçevesinde cezai işlem uygulandığının altını çizdi. 
 
Denetimlerin artarak devam edeceğini belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Vatandaşımızın sağlığı bizim için çok önemli. Zabıta ekiplerimiz 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Herhangi bir olumsuzluğa mahal vermemek için denetimlerimizi artırarak devam ettireceğiz.” dedi.