Starbucks'tan Gezi açıklaması!

Taksim Gezi Parkı eylemleri boyunca sosyal medyada dolaşan “Twitter Yalanları”na Starbucks için atılan “Starbucks kapılarını kapattı, yardım etmedi” mesajını da eklemek mümkün.

Starbuckstan Gezi açıklaması!
02 Haziran 2013 Pazar 21:25 tarihinde eklendi, 2.596 kez okundu.
Cuma gününden bu yana Taksim bölgesindeki Starbucks mağazalarının civardaki birkaç açık mağazadan birileri olduğu ve binlerce insanın gazdan korunmak ve su, yiyecek, içecek ve tıbbi yardım gibi acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere bu mağazalara sığındığı gözlendi. 

 
Starbucks Beyoğlu mağazası Cumartesi sabaha karşı saat 4.30’a kadar açık kalırken, içerideki 700 kadar sığınmacı tüm ihtiyaçlarını mağazada giderebildi. Ankara’da ise özellikle olayların cereyan ettiği Kızılay Meydanı’ndaki Starbucks Mazağaları, adeta tıbbi yardım merkezlerine döndü. İlkyardım eğitimi almış Starbucks çalışanları, olaylarda gazdan etkilenen ya da yaralanan kişilere ilk müdahaleleri mağaza içinde yaptı. Aynı durum Cumartesi gecesi olayların alevlendiği Beşiktaş’taki Starbucks mağazalarında da yaşandı. Akaretler’de olaylar sırasında sokaktan geçen ve mağazaya sığınanlara yardım etmek isteyen bir Starbucks çalışanı da gazdan etkilenerek, acil müdahale için hastaneye kaldırıldı. Ancak ne yazık ki, Starbucks için atılan negatif mesajlar, mağazalara fiziki saldırılara yol açacak ve can güvenliğini tehdit edecek kadar ciddi sonuçlar doğuran provokasyonlara neden oldu.