"Tek başına gazete yetmez"

Akşam gazetesi, SKY 360 televizyonu, Alem FM ve Alem Dergisi'ni satın alan ortaklardan biri olan Nihat Özdemir, "Tek başına gazete ya da televizyon anlamsızdı, o yüzden bu 4 kuruluşu tereddüt etmeden aldık" dedi.

Tek başına gazete yetmez
20 Temmuz 2013 Cumartesi 14:39 tarihinde eklendi.
Son dönemde girdikleri ihalelerle dikkatleri üzerinde toplayan Kolin-Limak-Cengiz ortaklığı, medyaya da girdi. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun, (TMSF) Çukurova Grubu’nun borçlarından dolayı el koyduğu Akşam gazetesi, SKY 360 televizyonu, Alem FM ve Alem dergisini, 60 milyon dolara üç eşit ortak olarak satın aldı.
 
Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, tek başına gazetenin ya da bir haber kanalının çok bir şey ifade etmediğini ancak bir gazete ve bir haber kanalı olunca daha anlamlı olacağını düşünerek tereddüt etmeden bu dört kuruluşu aldıklarını anlattı.
 
'BANA ÇOK PAHALI GELİYOR'
Türkiye'nin en değerli gazete markalarından sayılan Akşam, Alem FM ve SKY için biçilen 60 milyon doların, çok düşük bir rakam olduğu iddialarına ise Nihat Özdemir, "Valla bana çok pahalı geliyor" karşılığını verdi. 
 
Girdikleri her sektörde iyi bir yere gelme hedefiyle hareket ettiklerini belirten Özdemir, medya sektöründe de bu yayınları en iyi yere getirmeye çalışacaklarını ifade etti. "Medyada dostlarımız, arkadaşlarımız var. Görsel ve işitsel olarak medyaya yakınız. Şimdi daha da yakınlaştık. İnşallah başarılı oluruz" dedi.

NTV