"Termik santralin yeri Bartın değil"

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, kömür çıkarma yatırımlarını desteklediğini ancak ilin çevresine, havasına, suyuna zarar verecek termik santral yatırımları karşısında duruşunun belli olduğunu söyledi.

Termik santralin yeri Bartın değil
08 Ocak 2013 Salı 18:41 tarihinde eklendi.

 

Belediye Başkanı Cemal Akın, yaptığı açıklamada, bölgenin çok zengin yer altı kaynaklarından birisinin de kömür olduğunu ifade etti. Akın, Bartın’da gerek TTK, gerekse özel şirketlerin kömür için yaptığı yatırımlara karşı çıkmalarının mümkün olmadığını ifade etti. Akın, şöyle dedi:
 
"Biz kömür çıkarma konusunda hem yatırım yapanları destekleriz hem de teşekkür ederiz. Kömürün çıkarılmasına verdiğimiz destek, termik santral meselesiyle aynı kefeye konulmamalıdır. Biz yıllar önce mobil santral ile ilgili göstermiş olduğumuz dik duruşu termik santral için de aynı kararlılıkla gösteriyoruz. Termik santralin yeri Bartın değildir. Buna karşı mücadelemizi de veriyoruz. Kömürün çıkarılması ayrı konudur, termik santral yapmak istemek ayrı konudur. Kömür için yapılan yatırıma destek olmak demek, termik santrale göz yummak demek değildir. Bütün Bartın halkı, bizim termik santralin Bartın’da yapılmasına karşı olduğumuzu bilir. Bartın Belediyesi, yatırıma ve yatırımcıya her zaman yardımcı olmuş, işlerini kanunlar çerçevesinde kolaylaştırmıştır. Yatırım Bartın’a gelmelidir, bütün Bartın yatırımları istemektedir. Ancak bu yatırımlar Bartın’ın çevresine, havasına, suyuna zarar verecek yatırımlar olmamalıdır.” 

CİHAN