TKDK hibe ödemelerine başlıyor

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Amasya İl Koordinatörlüğü, yapılan hibe başvuruları yatırımlarının tamamlandığını ve bundan sonraki sürecin ödeme dönemi olduğunu bildirdi.

TKDK hibe ödemelerine başlıyor
08 Ocak 2013 Salı 13:40 tarihinde eklendi, 1.073 kez okundu.

 

TKDK Amasya İl Koordinatörü Yusuf Bayram, 3. ve 4. başvuru çağrı dönemlerinde teslim alınan ve sözleşme imzalanan projelerden dört tanesinin yatırımlarını tamamlayarak, hibe ödemelerini almak üzere müracaat ettiklerini söyledi.
 
TKDK İl Koordinatörü Bayram, şunları ifade etti: “Üçüncü başvuru çağrı döneminde teslim alınan ‘Suluova Organize Besi Bölgesi’nde kurulan 100 başlık besi işletmesi ve Suluova ilçesi Kerimoğlu köyünde yatırımı tamamlanan 250 başlık besi işletmesinin yatırımları tamamlanmıştır. Dördüncü başvuru çağrı döneminde teslim alınan, Amasya merkeze bağlı Sevincer köyünde kurulan 50 başlık besi işletmesi ve yine il merkezine bağlı Doğantepe kasabası sınırlarında yatırımı tamamlanan 250 başlık besi işletmesi için ödeme talep paketleri, başvuru sahipleri tarafından il koordinatörlüğümüze teslim edildi. Yatırımı tamamlanan işletmelerimiz, kamu ve halk sağlığı, hayvan refahı, gübre yönetimi, çevre koruma ve iş güvenliği gibi konularda ‘Avrupa Birliği Standartları’nı yakalayarak, ilimizde faaliyet gösteren diğer işletmelerden farklılık göstermektedir.
 
Makine ekipman alımı ve inşaat işleri içeren yatırımlarını tamamlayan işletmeler toplam harcama tutarı olan 3 milyon 38 bin 581 lira üzerinden 1 milyon 844 bin 885 lira destek talep edilmiş olup, yapılacak idari ve yerinde kontrollerin ardından hibe ödemeleri yapılacaktır.” 

CİHAN