TSE çalışanlarına usulsüzlükten gözaltı

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Bölge Müdürü ve enstitü çalışanlarının da bulunduğu 17 kişi adliyeye sevk edildi.

TSE çalışanlarına usulsüzlükten gözaltı
25 Kasım 2011 Cuma 11:46 tarihinde eklendi, 2.757 kez okundu.

 

İstanbul mali polisinin yurt dışından ithal edilen bazı cihazlara usulsüz şekilde yeterlilik belgesi verilmesi konusuyla ilgili yapılan operasyonda aralarında Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Bölge Müdürü ve enstitü çalışanlarının da bulunduğu 17 kişi adliyeye sevk edildi. 
 
Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne yapılan bir ihbarda yurt dışından getirilen bazı cihazlar için usulsüz şekilde yeterlilik belgesi düzenlendiği iddia edildi. Yapılan ihbar doğrultusunda araştırma başlatan polis, Gebze’deki TSE merkezi yakın takibe aldı. İddialara göre TSE bölge müdürlüğünden alınan belgeler nedeniyle devletin vergi kaybına uğratıldığı belirti. Olayın aydınlatılması için harekete geçen İstanbul mali polisi İstanbul ve Kocaeli’nde kapsamlı bir operasyon yaptı. 
 
Yönetici  M.H., Hizmet Yeterlilik Birimi’nden K.Ö. ve İthalat biriminden Z.A.'nın da aralarında bulunduğu bazı enstitü çalışanlarının da aralarında bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında bazı firma çalışanlarının da bulunduğu belirtildi. Kaçak oldukları belirtilen 300 adet LED aydınlatma cihazı, 4 mamografi cihazı ve 480 adet kaçak saate el koydu. 25 ayrı adreste gerçekleşen operasyonda gözaltına alınan kamu görevlisi sayısının 6 olduğu ifade edildi. 
 
Tespitlere göre yurt dışından getirilen cihazlara enstitü tarafından usulsüz şekilde yeterlilik belgesi verildiği ve bu cihazların kullanıldığı iddiaları kapsamında gözaltıların yapıldığı belirtildi.