Turist yağdı !

BELEK Turizm Yatırımcıları Birliği (BETUYAB) Başkanı Cemil Uğurlu, Belek turizm merkezinin 2014 yılında 1 milyon 410 bin kişiyi ağırladığını söyledi.

Turist yağdı !
23 Ocak 2015 Cuma 10:43 tarihinde eklendi.
BELEK Turizm Yatırımcıları Birliği (BETUYAB) Başkanı Cemil Uğurlu, Belek turizm merkezinin 2014 yılında 1 milyon 410 bin kişiyi ağırladığını söyledi.
 
Belek'te geçen yılki turizm faaliyetlerine yönelik açıklama yapan BETUYAB Başkanı Cemil Uğurlu, Belek'in uluslararası turizm pazarının en önemli destinasyonlarından biri olduğunu aktardı. Belek'in deniz, kum, güneş turizminin yanında başta golf olmak üzere kongre, SPA, futbol ve farklı spor dallarında hizmet veren tesisleri dolayısıyla birçok ülkeden misafirleri ağırladığını vurgulayan Cemil Uğurlu, 2014 yılında Belek bölgesini 1 milyon 410 bin 11 kişinin ziyaret ettiğini kaydetti. Misafirler arasında ilk 3'ün Rusya Federasyonu, Almanya ve İngiltere'den oluştuğunu belirten Cemil Uğurlu, sırasıyla Kazakistan, Hollanda, Avusturya, Belçika, Ukrayna, İsviçre ve Fransa'nın bu ülkeleri takip ettiğini anlattı.
 
Dünyaca ünlü golf oyuncuları ve mimarların imzasını taşıyan 10 golf tesisi ve 14 golf sahasının yer aldığı Belek'in yaz-kış binlerce golçüye ev sahipliği yaptığını da anlatan BETUYAB Başkanı Cemil Uğurlu, bölgede 2014 yılında 513 bin 216 golf oyunu oynandığını aktardı. Belek'e golf oynamak için gelenlerin başında Almanların yer aldığını söyleyen Cemil Uğurlu, İngilizlerin de ikinci sırada yer aldığını vurguladı. 
 
Bu yıl G-20 zirvesiyle 2016'daki EXPO Fuarı'nın Antalya'da yapılacak olmasının bölge ve ülke turizmi için çok büyük önem taşıdığına dikkati çeken Cemil Uğurlu, "Belek yatırımcıları olarak hem bakanlığımızla hem de büyükşehir belediyemizle sürekli diyalog halinde bulunarak gerekli hazırlıkların aksamadan yürütülmesi için üzerimize düşen her türlü desteği vermekteyiz" dedi.

DHA