Türk derneklerinden sel mağdurlarına yardım

Almanya’da özellikle doğu ve güney doğu kentlerinin sular altında kalmasının ardından mağdur olan vatandaşlar selzedeler için hükümet tarafından oluşturulan fonlardan acil yardım bekliyor.

02 Ağustos 2013 Cuma 18:45 tarihinde eklendi.

Münih kentinde kısa süre önce kurulan Münih Türk Konseyi adlı çatı derneği, bu bağlamda örnek bir çalışmaya imza attı. Konsey, yaptığı yardım çağrısı sonunda topladığı 800 Euro’yu selden en çok etkilenen Rosenheim yakınlarındaki Kolbermoor kasabındaki yardım derneğine teslim etti.

Yardım için Türk Spor Dernekleri Birliği (BTVS) öncülüğünde Münih’te FC Anadolu Bayern ve SV Türkgücü Ataspor takımları arasında düzenlenen dostluk maçında toplanan bağışlar sel mağdurlarının yarasına bir nebze olsun merhem oldu.

Kasabadaki sel felaketi hakkında açıklama yapan Kolbermoor Yardım Derneği Başkanı Gabi Böhning, sular çekildikten sonra bir evde kanepenin üzerinde ölmüş balık bulunduğunu ve selden çok sayıda Türk kökenli vatandaşın da etkilendiğini belirtti. Sular altında kalan binaların bodrum katlarında hala kurutma çalışmaları yapıldığını sözlerine ekleyen Böhning, miktarı ne olursa olsun her yardımın kendilerini sevindirdiğini ifade etti. Kasabada yaşayan vatandaşların kendilerinden yardım almak için bir dilekçe hazırlamaları gerektiğini belirten başkan, şu ana kadar toplam 60 bin Euro bağış aldıklarını ve bu parayı ihtiyacı olan ailelere dağıtacaklarını bildirdi.

Sel felaketinin geçtiğini, fakat etkilerinin devam ettiğini belirten Münih Türk Konseyi yetkililerinden Nükhet Kıvran ise düzenlenen dostluk ve bağış maçında genç, yaşlı, Türk, Alman herkesin gönülden bağış yaptığını anlatıp, selzedelere geçmiş olsun dileklerini iletti.


CİHAN