Türkiye'ye dev kaynak!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, 2011'de Türkiye'de 750 milyon avroluk kaynak kullandıracak.

Türkiyeye dev kaynak!
23 Mart 2011 Çarşamba 20:45 tarihinde eklendi.

 

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Doğu Avrupa, Kafkasya ve Orta Asya Direktörü Olivier Descamps, 2011'de Türkiye'de 750 milyon avroluk kaynak kullandıracaklarını bildirdi.
 
Descamps; EBRD Türkiye Direktörü Michael Davey ile birlikte Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından Şanlıurfa'da düzenlenen toplantıya katıldı.
 
Türkiye'de 2009 yılında ofis kurduklarını anımsatan Descamps, "2011'de Türkiye'de 750 milyon avroluk kaynak kullandıracağız. Bu kapsamda Güneydoğu'da desteleyeceğimiz projeleri belirlemek istiyoruz" dedi.
 
EBRD olarak ticari bir banka yapısına sahip olmalarına rağmen diğer bankalardan farklı olarak 15 yılı aşan vadelerde kredi sağladıklarını kaydeden Descamps, önemli olanın projeler olduğunu ifade etti. Descamps, şunları kaydetti:
 
"Ticari bankaların almadığı riskleri alarak, ülkelerin kalkınmasına kaynak sağlıyoruz. Mikro ölçekli şirketlerden büyük firmalara kadar geniş bir alanda destek veriyoruz. Bizim için önemli olan projenin uygun koşullara sahip olması. Bir proje için ortalama 4-6 aylık değerlendirme süreci bulunuyor. Projeyle ilgili yaptığımız detaylı değerlendirmeler biraz uzun olsa da kaynak kullanımı konusunda çok hızlıyız. Türkiye'de kullanılan kaynağın üçte biri enerji projelerine aktarıldı. Şanlıurfa'nın yenilenebilir enerji alanında büyük bir potansiyele sahip olduğunu görmekteyiz. Ayrıca GAP sayesinde tarım ve gıda sektörü büyüme sürecinde. Bu konuda Şanlıurfa avantajlı konumunda. Yenilenebilir enerji ve tarıma dayalı sanayiyle belediyelerin ulaşım, su, atıksu gibi altyapıya ilişkin projelerine ilgi duyuyoruz."
 
Descamps, daha fazla işadamına ve belediyeye ulaşmak istediklerini, bu nedenle bölgede Karacadağ Kalkınma Ajansıyla birlikte çalışacaklarını dile getirdi.
 
Toplantıya Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyüp Sabri Ertekin ile işadamları ve ilgili kurumların yetkilileri katıldı.