Ve IMF borcu sıfırlanıyor!..

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 14 Mayıs'ta IMF'ye olan 400 milyon dolarlık borcu da ödeyerek Türkiye'nin borcunu sıfırlayacaklarını söyledi.

Ve IMF borcu sıfırlanıyor!..
11 Mayıs 2013 Cumartesi 14:18 tarihinde eklendi.

 

Bakan Veysel Eroğlu, Adana'nın Karataş İlçesi'nde yapımı tamamlanan 2 tesisin açılışı ile 8 tesisin temel atma törenine katıldı. Yağmur nedeniyle katılımın çok az olduğu törende bir konuşma yapan Bakan Veysel Eroğlu, toplu açılış töreninde 2 yeni tesisi açacaklarını 8 tesisin de temelini atacaklarını söyledi. Toplam 10 yatırımın maliyetinin 189 milyon TL olduğunu belirten Eroğlu, "Adana'ya DSİ ve Orman Bölge Müdürlükleri'nin toplam 29 yatırımı olacak. Bunların toplam bedeli 414 milyon TL'dir. Biz bu bölgeye doğu turizm merkezi haline getireceğiz. Bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
 
2002 yılından itibaren Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkede çok büyük değişiklikler olduğunu kaydeden Eroğlu, "Eskiden IMF memuru geldiğinde, devlet başkanı gibi karşılanırdı. Neticede istediği bütün talepleri o zamanki koalisyon hükümetine dikte ettirir mağrur şekilde ülkeyi terk ederdi. Ama o dönemler artık geride kaldı. IMF'nin aynı tavdı Başbakanımıza da yapmak istedi. Ama Başbakanımız onlara şuna söyledi; 'Biz büyük bir milletiniz şanlı bir tarihimiz var. Dolayısıyla ya bizim şartlarımızı kabul edersiniz veya size güle güle demekten başka çare yok' dedi. Ve IMF'siz yolumuza devam ettik. IMF, 'geçmişte kalan 23.5 milyar dolar borcunuzu ödeyin' dedi. Başbakanımız da vadesi geldiğinde ödeyeceğimizi söyledi. Şuanda sadece 400 milyon dolarcık borcumuz kaldı. Onu da 14 Mayıs'ta bitiriyoruz. Vadesi geldiği zaman yatırıyoruz. Neticede şartlar uygun. IMF'ye borcumuz sıfırlanıyor. Ve IMF bizden 5 milyar dolar borç istiyor. Türkiye'nin yeteri kadar dövizi var. Çünkü Merkez Bankamızın kasası dolu. Kasamızda 35 milyar dolar var. Güçlü ve büyük bir Türkiye'yiz. İnşallah birlik ve beraberliğimizi daha güçle hale gelecek" diye konuştu.
 
Türkiye'de ilk defe temel atarken açılış tarihi veren bir hükümet olduğunu da kaydeden Eroğlu, daha önceki dönemler işlerin uzadığını kaydetti. Başbakan Erdoğan'ın 10 milyon liradan büyük olan yatırmaları kendisinin açılışını yapacağını söylediğini hatırlatan Eroğlu şöyle konuştu:
 
"Başbakanımız '10 milyondan büyük olanları ben açayım küçük olanları siz açın' dedi. Geçen sene 12.12.2012'de 212 tesis açtık. Maliyeti ne kadar biliyor musunuz 16 milyar lira. Bir düğmeye basarak hepsinin açılışını yaptık. Devamlı toplu açılış yapıyoruz. Milletten aldığımız millet hizmeti olarak veriyoruz. Milletin hizmetkarıyız."
 
Daha sonra tesisleri açılışı ve temel atma töreni gerçekleştirildi.

DHA