Vodafone Park'ta Yoğun Önlemler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu sene Türkiye Vodafone Parkta oynanılacak olan tarihi maç için özel önlemler aldı.

Vodafone Parkta Yoğun Önlemler
30 Temmuz 2019 Salı 14:00 tarihinde eklendi, 1.440 kez okundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu sene Türkiye Vodafone Parkta oynanılacak olan tarihi maç için özel önlemler aldı. 14 Ağustos’ta oynanılacak olan UEFA Süper Kupa finalinde istenmeyen olayları önlemek amacıyla yoğun çaba harcanıyor. Liverpool ile Chelsea arasında 14 Ağustos 2019'da oynanılacak olan kupa finalinden önce güvenlik çalışmaları başladı. Maçın oynanılmasına sayılı günler kala, güvenlik tedbirlerinin tam anlamıyla alınabilmesi için Dinamobet çalışmalar arttırıldı. Büyükşehir Belediyesi, trafiğe, stadyum etrafındaki taşkınlıklara, hırsızlığa ve daha birçok konuda önlemleri arttırdı. Havaalanlarından stadyuma olan yolcu taşıma faaliyetleri için özel tedbirler alan Belediye, bazı seferleri de ücretsiz yapacak.
 

Vodafone Park'ta Güvenlik Önlemleri Artırıldı
 

İstanbul'da Vodafone Park'ta oynanacak Liverpool Chelsea maçı öncesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi güvenlik tedbirlerini özel bir birimce yürütüyor. Maç günü bazı seyircilere ayrıcalık tanınacağı da gelen haberler arasında. Biletli olan seyirciler ücretsiz bir şekilde toplu taşıma araçlarından faydalanacak. Ayrıca UEFA'nın kurallarına uygun olması gereken birtakım alanlar da kontrol altında tutulacak. Trafik alanında sıkıntı yaşanmaması bakımından her türlü detay düşünüldü. Yurt dışından İstanbul'a gelecek olan takımların taraftarları, Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanından toplanma bölgelerine ücretsiz olarak taşınacak.
 

Trafiği maç günü son derece Perabet rahatlatacak olan bu uygulamaların yanı sıra ihtiyaç olması durumunda ek sefer ve durak eklenecek. Taksim ve Beşiktaş güzergahındaki seferlerin artırılması ve düzenli taşımacılık yapılmasına yönelik önlemler alındı. Bu alanlarda polis ekipleri görev yaparken, taşkınlık ve gereksiz saldırganlık durumlarına da engel olunacak. Vodafone Park'ın etrafındaki yollarda da önlem alacak olan Belediye yetkilileri, herhangi bir aksaklık olması ihtimaline karşı da tedbirler alacak. Stat etrafında olası saldırılara karşı önlem alınacak.
 

Liverpool Chelsea Maçı Öncesi Son Durum
 

Vodafone Park'ta oynanılacak olan bu önemli maçta, İstanbul yoğun bir taraftar grubuna da ev sahipliği yapacak. Maçın oynanılacağı gün, önceki gün ve maç akşamı için güvenlik tedbirlerinin artırılması önlemlerinde stadyum çevresinde de emniyet hazır bulunacak. Stadyum yakınında araç konuşlanması yapılmayacak ve farklı noktalardan toplu taşıma araçları görev yapacak. Havalimanından stadyuma yolcu taşıyan araçların sorunsuz ulaşım yapması için gerekli olan tüm önlemler alınacak. Stadyum yakınında bulunan otopark ve yollarda trafiği rahatlatıcı ekstra güvenlik tedbirleri alınacak.
 

Ayrıca stat çevresindeki aydınlatmalar artırılarak, farklı güvenlik sıkıntıları da önlenmiş olacak. Stat etrafında medya görevlilerine ve araçlarına ayrılan alanlar da belirlenerek, olası trafik zafiyetlerine engel olunacak. Bu alanların aydınlatma çalışmaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi personelince yapılacak. Stadyum etrafında herhangi bir markanın reklam yapmasına ve slogan tarzı gösterilere izin verilmeyecek. UEFA'nın kriterlerine zarar verecek tüm girişimler için tedbir ve önlemler alınacak. Seyyar satıcı ve bu tarzda kişilerin stadyum etrafına ve yakınlarına yaklaşmaları engellenecek. UEFA tarafından Türkiye'ye Liverpool Chelsea maçı için gönderilen yetkililer, özel olarak ağırlanacak. Yetkililer akreditasyon işlemlerini Cemal Reşit Rey Konser Salonu üzerinden yürütecek.
 

Bu alamdaki Türk görevliler UEFA yetkilileri ile ortak çalışma yapacak. Milyonlarca taraftar tarafından izlenilecek olan maçta, hiçbir açığın bulunmaması için önlemler had safhada sürdürülüyor. Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı bu maç için emniyet personelleri görev yapacak. Maç öncesinde büyük bir taraftar grubunun Türkiye'ye geleceği bilgisiyle trafikte büyük önlemler alınacak.
 

Stadyum etrafında taşkınlıklara engel olmak için yoğun güvenlik çalışmaları yapılacak. Türk futbolseverlerin de ilgisini çekecek olan Liverpool Chelsea maçında kötü olayların yaşanmasına engel olunacak. 14 Ağustos'ta Vodafone Park stadında oynanılacak olan Liverpool Chelsea maçını bahis sitelericanlı olarak yayınlıyor.