Yakalanan Laz Ziya ilk kez konuştu!

ABD'li Sierra'nın katil zanlısı Ziya T. cinayeti itiraf etti. Katil zanlısı ilk olarak bunları söyledi.

Yakalanan Laz Ziya ilk kez konuştu!
18 Mart 2013 Pazartesi 09:32 tarihinde eklendi.

 

ABD'li Sierra'nın katil zanlısı Ziya T. İstanbul'a getirilirken ilk olarak "pişmanım" ve "sonra açıklama yapacağım" şeklinde konuştu
 
ABD'li Sierra'nın katil zanlısı Ziya T., İstanbul 'a getirildi. Havalimanından İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından alınan zanlı, Şişli Etfal Eğitim Araştırma Hastanesi'ndeki sağlık kontrolün ardından sorgulanmak üzere İstanbul Gayrettepe Asayiş Büro Amirliğine götürüldü.
 
Hastane çıkışı vatandaşların cinayet zanlısı Ziya T.'ye tepki gösterdiği görüldü.
 
Ziya T. Asayi Şube Müdürlüğü'ne girdiği sırada basın mensuplarının sorularına "Sadece pişmanım" ve "Sonra açıklama yapacağım" şeklinde cevaplar vermesi dikkat çekti.
 
Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın , gelişmelerle ilgili bilgi almak için zanlı Ziya T.'nin getirileceği asayiş şube müdürlüğüne geldi.
 
Girişte basın mensuplarının sorularını cevaplayan Çapkın, uluslararası bir olay haline gelen cinayetle ilgili emniyet çalışanlarına teşekkür etti.
 
TİNER ÇEKMİŞTİM
 
Ziya T., İstihbarat birimleri tarafından alınışının ardından, resmi olmayan ilk ifadesini muhaliflerin kameralarına verdiği belirtilmişti. T.'nin “Tineri çok kullanmıştım. Bir kadının gezindiğini gördüm. Kadın üzerime geldi. Sert bir şeyle kafasına vurdum. Üzerime kan sıçradığını hatırlıyorum. Kendime geldiğimde öldüğünü anladım. Saklamaya çalıştım. 9 gün oralarda gezdikten sonra önce Karabük’e oradan Hatay’a kaçtım. Burada daha önce tanıdığım Suriyeli arkadaşım ile buluştum. Beni Halep’e geçirdi. Bir ay yanında kaldım. Fakat kendisi böyle bir şey yaptığımı bilmiyordu” dediği iddia edilmişti.
 
ABD'Lİ SİERRA NASIL KAYBOLMUŞTU?
 
Beyoğlu'nda kaldığı evden çıktıktan sonra ortadan kaybolan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşı Sarai Sierra (33)'nın cesedi 2 Şubat'ta Cankurtaran surları mevkinde dehlizin içinde bulunmuştu. Polisin ilk yaptığı incelemede Sierra'nın bıçaklanarak öldürüldüğü ortaya çıkmış ve cinayet zanlısı olarak kağıt toplayıcısı Ziya T. aranmaya başlanmıştı.
 
Ziya T.'nın ağabeyi İbrahim T. kardeşi Hamdi T. ve kız kardeşi Nazmiye Ç.'den de kan örnekleri alınmış, İstanbul Polis Kriminal Laboratuvarı'nda kıl ve kan örneklerinin DNA'sı çıkarılmıştı. Ziya T.'nin evde başını koyduğu yastıkta bulunan kıl örneğinden çıkarılan DNA ile Sierra'nın tırnak arasında bulunan dokuların ve tişörtündeki kan damlasından çıkarılan DNA bire bir uyuştuğu ortaya çıkmıştı.

CİHAN