Yapı Kredi yarı yıl kârını açıkladı

Yapı Kredi, yılın ilk yarısında toplam aktif büyüklüğünü 2012 yıl sonuna göre yüzde 9 artırarak 143,2 milyar TL’ye çıkardı.

Yapı Kredi yarı yıl kârını açıkladı
01 Ağustos 2013 Perşembe 20:36 tarihinde eklendi, 1.857 kez okundu.

Banka, net kârını da yılın ilk altı ayında yıllık yüzde 55 artışla 1 milyar 296 milyon liraya çıkardı. Sermaye yeterlilik oranı yüzde 15,8 şeklinde açıklanan Yapı Kredi, bilançodaki aktiflerinin yüzde 61’ini kredi olarak ekonominin finansmanı için kullandırıyor.

Yapı Kredi üst yöneticisi Faik Açıkalın, konuyla ilgili açıklamasında yılın ilk yarısında toplam kredilerde yüzde 12 büyüme ile 86,9 milyar liralık portföye ulaşarak yüzde 9,6 pazar payı elde ettiklerini söyledi.

Toplam mevduatta sektör ortalamasının üzerinde; yüzde 10 büyüyerek yüzde 9,1 pazar payı ile 77,9 milyar liralık mevduat tabanına ulaştıklarını belirten Açıkalın, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bilanço yapısına baktığımızda, Yapı Kredi olarak bu yıl da sektörde kredi/aktif oranı en yüksek bankalardan biri olduğumuzu görüyoruz. Yani aktiflerimizin çok büyük bir kısmını ekonominin finansmanı için kaynak olarak kullandırdık. Kredilerde tüm segmentlerde büyüdük ama özellikle büyümenin başlıca öncüleri bireysel krediler ve proje finansmanı kredileri oldu."


CİHAN