Yapı Kredi'den 544 milyon TL net kar

Yapı Kredi, 2013 yılının ilk çeyreğinde 544 milyon TL konsolide net kâr açıkladı. Bir önceki yılın aynı dönemine göre kârını yüzde 31 artıran bankanın konsolide aktif büyüklüğü 135 milyar TL’ye ulaştı, sermaye yeterlilik oranı yüzde 16 olarak gerçekleşti.

Yapı Krediden 544 milyon TL net kar
07 Mayıs 2013 Salı 18:27 tarihinde eklendi, 1.022 kez okundu.

 

Ayrıca bu performans sonucunda banka Mart ayında 300 milyon TL temettü dağıtım kararı aldı.
 
Yapı Kredi üst yöneticisi (CEO) Faik Açıkalın, Yapı Kredi'nin Akıllı Büyüme stratejisiyle yılın ilk üç ayında müşteri odaklı bankacılık anlayışına paralel istikrarlı ve kârlı büyümesini sürdürdüğünü belirtti. Açıkalın, performansları neticesinde ilk çeyrek kârını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 31 yükselttiklerini vurguladı. Açıkalın, toplam gelir büyümesinin bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 18 artışla 1 milyar 815 milyon TL seviyesine ulaştığını ifade etti. Gerek kredilerde, gerekse mevduatta istikrarlı bir performans ortaya koyduklarını belirten Açıkalın, şöyle devam etti:
 
“Kredilerin aktiflere oranı ise 2013 yılının ilk çeyreğinde yüzde 60 gibi sektördeki en yüksek seviyelerden birini yakaladı. Bu çerçevede yılbaşından bu yana ekonominin finansmanı için kullandırdığımız toplam krediler 81 milyar TL seviyesine ulaştı. Konut kredilerinde yüzde 8, bireysel ihtiyaç kredilerinde ve kredi kartlarında yüzde 5, KOBİ kredilerinde ise yüzde 3’lük bir büyüme elde ettik. Ayrıca uzun vadeli yatırım kredilerine odaklanarak yabancı para kredilerimizi de yüzde 3 oranında artırdık.” 

CİHAN