Yeni Rakı'nın satışına 'şartlı' izin

Rekabet Kurulu, Mey İçki Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin İngiliz alkollü içecek üreticisi Diageo Plc tarafından devralınması işlemine “koşullu izin” verdi.

Yeni Rakının satışına şartlı izin
19 Ağustos 2011 Cuma 13:15 tarihinde eklendi, 1.160 kez okundu.

 

Belirlenen koşullara göre Diageo, Kurul tarafından kabul edilen elden çıkarma süresinde cin pazarındaki “Maestro” ile likör pazarındaki “Hare” markalarını kendisinden bağımsız uygun alıcı üçüncü kişi veya kişilere bu markaların mülkiyetine ilişkin bütün haklar, maddi ve gayri maddi varlıklar, idari merciler tarafından verilmiş izin ve lisanslar ile birlikte devredecek.
 
Yanı sıra Kurulca uygun görülecek alıcı ya da alıcıların talep etmesi halinde, Bilecik'teki üretim tesisi de yine elden çıkarma süresi içinde ve Kurul tarafından öngörülen diğer yükümlükler çerçevesinde Diageo tarafından devredilecek.
 
Rekabet Kurulu, rekabetin önemli ölçüde azalması etkisini ortadan kaldıracak bu taahhütler çerçevesinde işleme “koşullu izin” verdi. Kurul bahse konu işlemi 3 Ağustos 2011 tarihli oturumunda ilgili pazarlarda yaratabileceği rekabet karşıtı etkiler nedeniyle nihai incelemeye almış, devralan teşebbüs bu karar üzerine rekabet karşıtı etkileri gidermek amacıyla taahhütlerde bulunmuştu.