Yeni Şafak yazarından çarpıcı iddia!

Bakan Erdoğan Bayraktar'ın istifa ederken Başbakan Erdoğan'ı suçlaması, beraberinde senaryoları gündeme getirdi.

Yeni Şafak yazarından çarpıcı iddia!
26 Aralık 2013 Perşembe 16:59 tarihinde eklendi, 6.389 kez okundu.
Yeni Şafak gazetesi yazarı Cem Küçük, Bayraktar'a yargıdan kendisi ve oğluna belirli garantiler verilmiş olabileceğini iddia etti.
 
Gündemi sallayan istifalar içinde en çok konuşulanı kuşkusuz Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar oldu. Bayraktar'ın "soruşturma dosyasında var olan ve onaylanan imar planlarının büyük bir bölümü Sayın Başbakan'ın onayıyla yapıldı" sözleri tartışıldı.
 
Kılıçdaroğlu'nun "delikanlı adam" diye nitelediği isim, AK Parti'ye yakın çevrelerde ise hadef tahtasındaydı.  Devlet ve medya içindeki cunta yapılanmasına dair yazılarıyla dikkat çeken Yeni Şafak yazarı Cem Küçük, köşesinde Bayraktar'ı kızdıracak bir yazı kaleme aldı.
 
17 Aralık operasyonun ardından Taraf muhabii Mehmet Baransu'nun attığı tweet dikkat çekmişti. Bugün Erdoğan'ı suçlayan  Bayraktar hakkında o günlerde "Bayraktar suçlu değil, oğlu da değil. aklanır" diye yazmıştı
 
GARANTİLER VERİLDİ
 
(...)Ayrıca bu cunta kafeslediği, korkuttuğu AK Partili bakan, vekil ve bürokratları istifaya sürüklemeye çalışacaktır. Dün iki vekil daha istifa etti. Ama şaşırmadık. Özellikle Erdoğan Bayraktar'a hiç şaşırmadım. Bayraktar istifa ederken Erdoğan'ın da istifa etmesi gerektiğini söyledi. Zaten amaç da bu. Bir şekilde Bayraktar belli ki kafeslenmiş. Muhtemelen yargıdan kendisi ve oğluna belirli garantiler verildi. Mehmet Baransu'nun attığı tweetlerle Bayraktar'ı savunması ve suçsuz olduğunu ima etmesi bunun göstergesi.
 
Şu anda Türkiye tam bir varoluş savaşı veriyor. Bunun adı İstiklal Savaşı'dır, başka bir şey değil. Düşünün Mustafa Balbay bırakılıyor, BDP'liler bırakılmıyor. 28 Şubat'ta herkesi dışarı bırakılıyor. Yakup Köse kardeşimizin dosyası Yargıtay'da onaylanıyor. Yolsuzluk adı altında dava yürütenler nedense 28 Şubat'ta bir tane yolsuzluk dosyası bulamıyorlar. Kardeşimiz Yakup Köse şimdi yeniden içeri girecek. Hukuk bu mu? Adalet bu mu? Demokrasi bu mu? Hangi vicdan böyle bir durumu kabul edebilir.