Yüksekova'da yüksek gerilim!

Hakkari ve İlçelerinde Abdullah Öcalan'ın 9 Ekim 1998'da Suriye'den çıkarılışının 15 yıl dönümü nedeniyle kepenkler açılmadı.

Yüksekovada yüksek gerilim!
09 Ekim 2013 Çarşamba 15:04 tarihinde eklendi.
Nöbetçi fırın ve eczaneler dışında tüm iş yerlerinin kapalı olduğu kent merkezi ve ilçelerde polis geniş güvenlik önlemileri aldı.Hakkari'de kendilerine "Hakkari Halk İnsiyatifi" adını veren bir grubun dün yaptığı çağrılar ve dağıttığı bildirilerin ardından Hakkari kent merkezi ile Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca'da bugün kepenkler açılmadı. Öcalan'ın Suriye'den çıkarılışının protesto edildiği Hakkari ve İlçelerinde sadece nöbetçi fırın ve eczanelerin açık olduğu görüldü.Bu arada BDP Hakkari il binasına ise üzerinde "Güneşimizi karartmazsınız" yazılı siyah bir bez asıldı. Kepenklerin kapalı olması nedeniyle Hakkari ve ilçelerinde polis de geniş güvenlik önlemi aldı.
 
YÜKSEKOVA'DA OLAYLAR ÇIKTI
 
Kepenklerin kapalı olduğu Yüksekova'da saat 11.30'da BDP tarafından basın açıklaması yapıldı. Basın açıklaması için yaklaşık 3 bin kişi eski cezaevi kavşağında toplandı. BDP İlçe Başkanı Nail Durmaz burada yaptığı konuşmada, 9 Ekim'de Abdullah Öcalan'ın bir komplo sonucu Suriye'den çıkarıldığını, bunu kınadıklarını ve protesto ettiklerini söyledi.
 
İlçe Başkanı Durmaz'ın konuşmasını sonuna doğru yüzleri kapalı yaklaşık 100 kişi kalabalıktan ayrılarak ilçe merkezine doğru yürümeye başladı. Göstericiler, Cengiz Topel Caddesi'ne barikat kurararak, slogan atmaya başlaması üzerine olay yerine çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi. Polislerin dağılmaları için yaptığı uyarıya göstericiler taş, molotofkokteyli ve havai fişek atarak karşılık verdi. Bunun üzerine polis göstericileri dağıtmak için tazyikli su, gözyaşartıcı bomba ve plastik mermi kullandı. Göstericiler ara sokaklara dağılırken, olaylar devam ediyor.

DHA