''1.5 ay önce G.Saray'dan atılabilirdim''

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, takımının bu yıl yaşadığı ekonomik krizden en fazla basketbol takımının etkilendiğini söyledi.

1.5 ay önce G.Saraydan atılabilirdim
30 Mart 2015 Pazartesi 18:50 tarihinde eklendi.
Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, takımının bu yıl yaşadığı ekonomik krizden en fazla basketbol takımının etkilendiğini söyledi.
 
Ergin Ataman, Royal Halı Gaziantep maçı için geldiği Gaziantep'te Zirve Üniversitesi'nde öğrencilerle yaptığı söyleşide spor yapmanın insanı sağlıklı kıldığını ve mutlu ettiğini söyledi. Yapılan her sporun ruhen ve fiziki olarak insanı rahatlatacak en önemli olgu olduğunu vurgulayan Ergin Ataman, herkesi spor mutlaka spor yapmaya davet etti.
Ergin Ataman, bir öğrencinin aynı zamanda milli takım antrenörü olduğu için 2 takımı çalıştırmanın zorluğuna ilişkin sorusuna şu cevabı verdi:
 
"Geçen yıl Galatasaray'da 77 resmi maç oynadık ve bittikten sonra 3 hafta milli takımla birlikte dünya şampiyonası için kampa girdik. Bu kadar yoğun bir mesai ve stres apayrı bir olay ama işin içinde milli takım olunca, Türkiye'ye hizmet olunca büyük bir zevkle yapıyorum. Tabi ki uzun yıllar boyunca bu şekilde devam etmeyecek. Günü gelince bu bayrağı benden daha yetenekli arkadaşlara teslim edeceğim."
 
Galatasaray'ın içinde bulunduğu global ekonomik krizin en fazla basketbol takımını vurduğunu anlatan Ergin Ataman, şöyle devam etti:
 
"6 KİŞİ DE KALSAK FENERBAHÇE MAÇINI KAZANDIK"
 
"Sonuçta basketbol bugün artık her yerde konuşuluyor. Biz de söylüyoruz. Amatör sporlar deniyor. Euroleague gibi bir ligde mücadele etmek istiyorsanız pahalı oyunculara ihtiyacınız var. Bu sene biz bu anlamda çok şanssız bir dönem yaşıyoruz. Onun için Euroleague'de iddiamız kalmadı. Ama 6 kişi de kalsak Fenerbahçe Ülker'le yaptığımız maçı kazandık."
 
Yabancı oyuncu kuralına da değinen Ergin Ataman, bu konuda şöyle dedi:
 
"Önceden 3+2 kuralı vardı. Yani 2 oyuncu bulundurmanız zorunluydu. 3+2'den 5 yabancı aynı anda sahada olması yerine daha kademeli bir geçiş öngörüyordum. 3+2 değil de 4+1'e geçilmeliydi. En azından bir tane Türk oyuncunun yani devşirmede olmadan bir oyuncunun mutlaka sahada olması gerektiğine inanıyorum. Türk Milli antrenörü olarak bu fikirdeyim. Çünkü hala bakıyorsunuz bir maçta 10 yabancı oluyor. Ama bu zaten federasyonun 2 yıllık bir projesiydi. Birinci yılı geçti. Herhalde yeni bir değerlendirme yapılacaktır. Her kuralın artıları ve eskileri vardır. Ben ortasının bulunabileceğini düşünüyorum."
 
"1,5 AY ÖNCE GALATASARAY'DAN ATILABİLİRDİM"
 
Galatasaray'dan ayrılmasına yönelik bazı yöneticilerin açıklamalar yaptığını, ancak başkan Duygun Yarsuvat'ın desteğiyle görevde kaldığını dile getiren Ergin Ataman, şöyle konuştu:
 
"Ben Galatasaray başkanı ya da sahibi değilim. Belki yeni yönetim geldiğinde, (Hoca senin büyük vizyonundan bizim görüşümüz farklı. Biz seninle devam etmiyoruz) diyebilir. Bu gayet doğal bir şey. Belki de bundan 1,5 ay önce Galatasaray'dan atılabilirdim de. Bazı yöneticiler benim ayrılmam konusunda beyanları oldu. Ama başkanımız Duygun Yarsuvat, çok önemli bir spor adamı, hukuk adamı, bir eğitmen birlikte konuştuktan sonra çok büyük bir destek verdi. Galatasaray'daki çalışmamız devam ediyor."
Söyleşi sonunda Ergin Ataman'a, Zire Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakıboğlu ile Rektör Prof.Dr.Adnan Kısa, günün anısına hediye verdi.