1,5 yıl sonra ilk kez

Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında oynanacak maçları yönetecek hakemler açıklandı. Hüseyin Göçek, 16 Nisan Nisan 2011 tarihinden sonra ilk kez (1,5 yıl sonra) Fenerbahçe maçı yönetecek.

1,5 yıl sonra ilk kez
13 Eylül 2012 Perşembe 14:57 tarihinde eklendi, 1.024 kez okundu.

 

Tarih: 16 Nisan 2011…
Yer: Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı
 
Fenerbahçe, ligin 29. haftasında Gaziantepspor’u Brezilyalı oyuncusu Andre Santos’un uzatma anlarında attığı golle 1-0 mağlup ederek Trabzonspor ile başa baş sürdürdüğü şampiyonluk yarışında altın gibi bir 3 puan kaldı.
 
Mücadele sonrasında en çok konuşulan konu ise maçın hakemi Hüseyin Göçek’in yönetimiydi. Göçek hem gösterdiği kartlarla hem de yaşanan pozisyonlarda çaldığı tartışmalı düdüklerle gündeme oturmuştu.
 
15 SARI 1 DE KIRMIZI KART ÇIKARDI
 
Gergin geçen Fenerbahçe-Gaziantepspor mücadelesinde hakem Hüseyin Göçek 15 sarı kart, 1 kez de kırmızı kart gösterdi.
 
Fenerbahçe'de Emre, Niang, Lugano ve Semih, Gaziantepspor'da da Dany, Popov, Hürriyet, Emre, Sosa, Wagner, Şenol, Zurita ve Elyasa sarı kart gören isimler oldu.
 
Gaziantepsporlu Murat Ceylan ise iki kez gördüğü sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun alanının dışında kaldı.
 
KOCAMAN SİTEM
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, karşılaşma sonrasında yaptığı basın toplantısında Hüseyin Göçek ile ilgili olarak şunları söylemişti: “Oyun çok gerilimliydi. 1. dakikadan Alex'in pozisyonuyla başlayıp Andre Santos'un golüne kadarki süreç her iki takımın da oyunu çok istemesinden dolayı son derece gerilimliydi. Maç başında da yüksek gerilim vaat ediyordu. Burada bunu kaliteye döndürecek kişi öncelikli olarak hakemdi tabii ki. Ancak maçın hakemi açıkçası bu yüksek istekli ve kaliteli oyun oynamaya çalışan takımların ayarında değildi. Maçın kontrolünü kaybetti. Bu andan itibaren de sanki farklı duygular ruh dünyasında egemen olmaya başladı. Bu da bir hakem için en sıkıntılı anlardan bir tanesidir. Kontrolünü kaçırdı, son derece formsuzdu. Hakemlerin de en az bizden daha fazla yüksek konsantrasyona sahip olması gerekiyor. Duygularını sahanın dışına atmaları onlar için en güzel mesleki kalite.”
 
1,5 YIL SONRA İLK KEZ FENERBAHÇE MAÇINDA
En son Fenerbahçe’nin bir maçını 16 Nisan 2011’de yöneten Göçek, tam 1,5 yıl sonra yeniden sarı-lacivertli takımın maçında düdük çalacak.
 
İŞTE 4. HAFTA HAKEMLERİ
 
15 Eylül Cumartesi:
18.00 Kasımpaşa-Gaziantepspor: Mustafa İlker Coşkun
20.30 Medical Park Antalyaspor-Galatasaray: Yunus Yıldırım
20.30 Bursaspor-Kardemir Karabükspor: Abdullah Yılmaz
16 Eylül Pazar:
18.00 Eskişehirspor-Gençlerbirliği: Serkan Çınar
18.00 Trabzonspor-Sivasspor: Özgür Yankaya
20.30 Fenerbahçe-Mersin İdmanyurdu: Hüseyin Göçek
20.30 Akhisar Belediyespor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Mustafa Kamil Abitoğlu
 
17 Eylül Pazartesi:
20.00 Orduspor-Kayserispor: İlker Meral
20.00 Beşiktaş-Sanica Boru Elazığspor: Kuddusi Müftüoğlu