2 gol, 8 yaralı, 4 gözaltı!

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Lazio, derbi maçında ezeli rakibi Roma ile 1-1 berabere kaldı

2 gol, 8 yaralı, 4 gözaltı!
09 Nisan 2013 Salı 11:34 tarihinde eklendi.

 

Maç öncesi Olimpiyat Stadı önünde iki takım taraftarları arasında kavga çıktı, 8 kişi yaralandı, 4 kişi gözaltına alındı. Olay yerine gelen ambulans ve güvenlik güçlerine saldıran taraftarlardan bazıları gözaltına alınırken, polis kameralara yansıyan görüntüleri inceleme altına aldı.
 
İtalyan basınında, futbol sevgisiyle bilinen ve Lazio sempatizanı olduğu iddia edilen Arjantinli Papa Francis'in derbi maçını izlemek istediği ancak güvenliğik endişesiyle bu isteğinin kabul edilmediği haberleri yer aldı. Papa'nın Serie A sona ermeden Olimpiyat Stadı'na gidebileceği konuşuluyor.
 
KORUMA ALTINDASINIZ
Maçta ilk yarının sonlarına doğru Romalılar açtıkları "Almanya'da, İspanya'da, Yunanistan'da, Türkiye'de ya da derbide, her zaman koruma altındasınız" pankartıyla Laziolulara göndermede bulundu.
 
'İNANIYORUZ, BAŞARACAĞIZ'
Lazio'nun teknik direktörü Vladimir Petkovic, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, derbiyi ve 11 Nisan Perşembe günü UEFA Avrupa Ligi çeyrek final rövanşında karşılaşacakları Fenerbahçe maçını değerlendirdi. Seyircisiz oynayacakları Fenerbahçe maçı için ne düşündüğü sorulan Petkovic, "Seyircisiz oynansa da sakin bir maç olmayacak. Taraftarımız olmadan da tüm gücümüzle sahada mücadele edeceğiz. 90 dakika boyunca inanarak oynamalıyız. 2-0'ı telafi etmeye çalışacağız. Her şey bizim sahada nasıl oynayacağımıza bağlı. Sonuna kadar inanıyoruz, başaracağız. Teknik olarak garanti veriyorum" değerlendirmesinde bulundu.
 
KADRO KONUSUNDA ENDİŞELİ
Fenerbahçe'nin ardından Juventus ile oynayacaklarını anımsatan Boşnak asıllı İsviçreli teknik adam, sakat ve cezalı oyuncular sebebiyle bu iki maç için oluşturacağı kadrolarda takımı tamamlayacak oyuncu bulma konusunda endişesi olduğunu belirtti.

NTV