6-0'a 600 bin dolar

Cemil Turan’ın, 6-0 kazanılan A.Gücü maçı sonrası bir menajer ve masörle Gebze’de buluşup, Başkent’e 600 bin dolar götürdüğü ileri sürülüyor

6-0a 600 bin dolar
05 Temmuz 2011 Salı 09:16 tarihinde eklendi, 1.651 kez okundu.

 

Gözaltına alınan Fenerbahçe’nin efsane futbolcusu, Amatör Şubeler Genel Koordinatörü Cemil Turan’la ilgili ortaya şok bir iddia atıldı. 
 
Fenerbahçe’nin Ankaragücü ile ligin 33. haftasında oynadığı ve 6-0 kazandığı maçta şike yapıldığı ve paranın Başkent’e götürüldüğü yönünde kuşkular doğdu. Turan’ın maç sonrasında yanında bulunan bir menajer ve bir masörle birlikte Ankara’ya 600 bin dolar götürdüğü ileri sürüldü. Cemil Turan’ın diğer 2 kişi ile birlikte Gebze’de buluşarak Ankara’ya gittiği ifade edildi. Turan’ın çantasında 300 bin dolar ve diğer kişilerin çantasında da 100 ve 200 bin dolar bulunduğu, üçlünün bu paraları Ankara’da teslim ettiği iddia edildi. Kanarya, 15 Mayıs’ta İstanbul’da Kadıköy’de oynanan karşılaşmayı rahat kazanmış, Alex de Souza tam 5 gol atarak karşılaşmaya damgasını vurmuştu. Mücadelenin ilk yarısı da 2-0 F.Bahçe lehine sonuçlanmıştı.
 
GÖKÇEK SERT ÇIKMIŞTI
Maç öncesi Ankaragücü Onursal Başkanı Melih Gökçek ve kulübün başkanı Ahmet Gökçek iddialı açıklamalar yapmıştı. Melih Gökçek, “Kazanırız. F. Bahçe şampiyonluktan olursa, bunun sorumlusu Aziz Yıldırım’dır. O oldukça ben Fenerbahçeliliğimi buzdolabına kaldırdım” demişti. Gökçek ile Yıldırım, son federasyon seçiminde Ankaraspor için ittifak kurmuş ve buzları eritmişti. Maç sonrası da iki kulüp arasında Emre Belözoğlu’ndan Kağan Söylemezgiller’e atıldığı ileri sürülen mesajlar kriz yaratmıştı.
 
‘ERMAN'I KOVDURTTUM YİNE RAHAT DURMADI’
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın eski hakem ve yorumcu Erman Toroğlu hakkında telefonda söylediklerinin de şike soruşturmasına alındığı öğrenildi. Aziz Yıldırım’ın bir telefon konuşmasında yorumcu Erman Toroğlu’nun özel bir televizyon kanalında söylediklerinden rahatsız olduğu ve “Erman Toroğlu’nu Lig TV’den kovdurttum. Yine rahat durmuyor” dediği öğrenildi.
 
‘BUCA MAÇI DAHA VAHİM' DENİLİYOR
Savcılığın mahkemeye sunmaya hazırlandığı iddianamede Bucaspor maçıyla ilgili deprem yaratacak belgeler olduğu öne sürüldü.
 
F.Bahçe’nin, geçen sezon ligin 30. haftasında oynadığı karşılaşmada Sarı-Lacivertli taraftarlar ölüp ölüp dirilmiş, 3-1 gerideyken Alex’in 59’da penaltı, 62’de de kafa golüyle skoru 3-3’e getirmişti. 74’te Güiza ve 90’da Santos’un golleriyle karşılaşma 5-3 bitmişti. Bu maçla ilgili çok ciddi delillerin olduğu, ayrıca şike konuşmalarının telefon takibiyle de tespit edildiği ileri sürüldü. Emniyetten sızan bilgilere göre özellikle Buca maçı soruşturma açısından kritik önem taşıyor.
 
ODYAKMAZ ve UYGUN DEVREDE
Bucaspor maçı için sızan ilk iddia, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz ve Eskişehirspor teknik direktörü Bülent Uygun’un tanıdıkları aracılığıyla karşılaşmayı manipüle etmeleri için devreye sokuldukları yönünde... Kamera kayıtlarında maçtan 1 gün önce şu an gözaltında bulunan Cemil Turan ve Ali Kıratlı İzmir’de birlikte görüntüleniyor. Ayrıca iddianamede Bülent Uygun aracılığıyla, Buca’da oynayan eski öğrencisi Musa Aydın’a, başka bir şahıs aracılığıyla da Onur Tuncer’e ulaşılmaya çalışıldığı, Odyakmaz’ın da gelişmeleri yakından takip ettiği ileri sürülüyor.
 
GOL ATMAZSAM GÜNAH İŞLER MİYİM?
Belediyeli oyuncu “Hocam F.Bahçe maçında gol atmamam için 100 bin dolar veriyorlar. Parayı alırsam günah olur mu” diye sordu, onayı aldı!
 
Soruşturma dosyasının en ilginç delillerinden birini de İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da forma giyen İbrahim Akın’ın Fenerbahçe’ye yönelik teknik takibe takılan bir telefon konuşması oluşturuyor. 31. haftada Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan ve 2-0 F.Bahçe’nin galibiyetiyle biten karşılaşma öncesi yıldız oyuncunun ismi bilinmeyen bir ‘hoca’ya aradığı ortaya çıktı. İddiaya göre Akın, “Hocam bir şey soracağım. Önümüzde Fenerbahçe karşılaşması var, biliyorsun. Bana gol atmamam karşılığında 100 bin dolar teklif ediyorlar. Hocam eğer bu parayı alırsam günaha girer miyim, ne dersiniz?" diye sordu.
 
150 BİN DOLARI ALMIŞ
Hocanın verdiği yanıt da en az bu soru kadar ilginçti. Kayıtlara göre ‘hoca’, “Sorun olmaz” diyerek İbrahim Akın’a ‘gol orucu fetvası’ verdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu oyuncunun bunun üzerine anlaştığı kişiden 150 bin dolar aldığı iddia edildi. Fenerbahçe, Kadıköy’deki maçta 2. dakikada Stoch ve 45. dakikada Alex de Souza’nın golleriyle galibiyete ulaşmıştı.
 
İLK GÜN BU İDDİALAR ÇIKMIŞTI
 
FENERBAHÇE:
* F.Bahçe’den, son maç öncesi Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz’a 2 milyon dolar para verildi.
* Karabük’teyken Emenike’ye oynamaması için para verildi, bunlar polis kamerasıyla görüntülendi. Transfer bedeli olarak açıklanan 9 milyon Euro’nun 2 milyon Euro’su şikeye sayıldı.
* Eskişehirsporlu Sezer Öztürk’e kötü oynaması karşılığında para ve F.Bahçe’ye transfer sözü verildi.
* Eskişehir’in hocası Bülent Uygun ve o zaman futbolcu olan Ümit Karan’a bagajda 400 bin lira verildi, bu kameralarla tespit edildi. Parayı, Aziz Yıldırım’a yakınlığıyla bilinen Ali Kıratlı taşıdı.
* Sivasspor maçında hatalı gol yiyen kaleci Korcan’a 55 bin Euro değerinde araba alındı.
* Yılmaz Vural’a 2-0 kaybedilen Konyaspor maçı öncesi para verildi.
 
BEŞİKTAŞ:
* Yönetici Serdal Adalı, Türkiye Kupası finalinde oynamaması için eski futbolcuları İbrahim Akın’a telefon açtı ve transfer sözü verdi. Akın’a karşılaşma sonrası bir otomobil hediye edildi.
 
TRABZON:
* Karadeniz ekibi de şike yapmak için girişimde bulunuyor. Bu karşılaşmanın Karabükspor maçı olabileceği ileri sürülüyor. Ancak Trabzonspor bunda başarılı olamamış.

Habertürk