9 maçta sadece 2 yenilgi

UEFA Avrupa Ligi 2. Turu'nda Hollanda'nın PSV Eindhoven takımı ile yarın karşılaşacak olan Trabzonspor, bu sezon Avrupa Kupaları'ndaki 10'ncu maçına çıkacak

9 maçta sadece 2 yenilgi
15 Şubat 2012 Çarşamba 12:50 tarihinde eklendi.

 

Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi ile UEFA Avrupa Ligi arasında gelgitler yaşayan bordo-mavililer, Avrupa kupalarında yaptığı 9 maçta 1 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 6 beraberlik aldı.
 
Geçen sezonu 82 puan ile Fenerbahçe'nin arkasında ikinci sırada tamamlayarak Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda oynamaya hak kazanan bordo-mavililer, Benfica'ya deplasmanda 2-0 yenilirken sahasındaki onarım çalışmaları nedeniyle İstanbul'da yapılan rövanş maçında 1-1 berabere kalarak grup maçlarına katılmaya hak kazanamadı.
 
Daha sonra UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam eden Karadeniz ekibi, play-off turunda Athletic Bilbao ile eşleşti. İspanyol rakibi ile deplasmanda golsüz berabere kalan bordo-mavili takım, ikinci maç öncesi ise futbolda şike iddialarına ilişkin yaşanan gelişmeler üzerine Fenerbahçe'nin yerine Avrupa Şampiyonlar Ligi grup maçlarına alındı ve rövanş karşılaşması oynanmadı.
 
Şampiyonlar Ligi'nde (B) Grubu'na düşerek Inter, CSKA Moskova, Lille ile eşleşen ve grubu 4 beraberlik, 1 galibiyet ve 1 mağlubiyet ile 7 puanla üçüncü sırada tamamlayan bordo-mavililer, tekrar UEFA Avrupa Ligi'ne dönerek Hollanda'nın PSV Eindhoven takımı ile 2. turda eşleşti.
 
Benfica maçıyla 27 Temmuz'da Avrupa kupası maçlarına başlayan bordo-mavililer, yaklaşık 6,5 ay süresince 1'i ön eleme olmak üzere Avrupa'da 2 kez Şampiyonlar Ligi, 2 kez de UEFA Avrupa Ligi'nde kendine yer bulan tek takım oldu.
 
Trabzonspor, Avrupa Kupaları'nda toplam 4 gol kaydetti. Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda İstanbul'da Benfica ile 1-1 biten maçta Henrique, Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu ilk maçında 1-0'lık Inter galibiyetinde Celustka, Lille ile Hüseyin Avni Aker stadı'nda yapılan 1-1'lik maçta Colman ve yine aynı sahada 1-1'lik Inter maçında ise Halil Altıntop, bordo-mavili takımın gollerini attılar.
 
Inter galibiyeti ses getirdi
Trabzonspor, bu sezon Avrupa Kupaları'nda oynadığı maçlarda tek galibiyetini 14 Eylül'de deplasmanda Inter karşısında 1-0'lık sonuçla alırken bu galibiyetle kendisinden Avrupa'da söz ettirdi.
 
Bordo-mavililer, 28 yıl önce yine 14 Eylül'de sahasında 1-0 yendiği Inter'i, böylece yine mağlup etmeyi başarmıştı.
 
İlk kez Hollanda takımıyla karşılaşacak
Trabzonspor, PSV Eindhoven maçıyla birlikte tarihinde ilk kez Avrupa Kupaları'nda bir Hollanda takımıyla karşılaşacak. Bordo-mavililer, turu geçmesi halinde Stoke City (İngiltere)- Valencia (İspanya) maçının galibiyle eşleşecek.
 
fotomaç