A Milliler Hırvatistan’a mağlup oldu

İspanya’da katıldığı hazırlık turnuvasında ilk maçta Hırvatistan ile karşılaşan A Milli Kadın Basketbol Takımı mücadeleden 70-67 mağlup ayrıldı.

30 Mayıs 2013 Perşembe 23:36 tarihinde eklendi.


Fransa’da düzenlenecek Avrupa şampiyonası öncesinde A Milli Kadın Takımı İspanya’da katıldığı ilk hazırlık turnuvasında Hırvatistan ile oynadığı ilk maçı 70-67 kaybetti.

Karşılaşmanın ilk periyodunu 10-15 önde tamamlayan milliler, ikinci periyotta ribaundlarda rakibine karşı kurduğu üstünlükle hücumda sıkıntı yaşamadı ve soyunma odasına 24-32 önde gitti. Üçüncü periyotta Esra Ural ve Ayşegül Günay ile skor bulan ay - yıldızlılar son periyoda 46-51 önde girdi.

Final periyodunda skor üstünlüğünü ele geçiren rakibi karşısında Tuğba Palazoğlu ile maçı tekrar lehine çevirmeye çalışan milliler, bu isteğinde başarılı olamadı ve Hırvatistan maçtan 70-67 galip ayrıldı.

Mücadelede Türkiye'nin kadrosu ve oyuncuların buldukları sayılar şöyle:

Tuğba Palazoğlu 11, Begüm Dalgalar 5, Pınar Demirok , Tuğçe Canıtez 10 , Esmeral Tunçluer 5, Olçay Çakır 2, Esra Ural 8, Şaziye İvegin 7, Kuanitra Hollingsvorth 5, Cansu Köksal 3, Ayşegül Günay 11, Ecem Güler.


CİHAN