Adıyamanspor 2-0 Bingöl Belediyespor

Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Adıyamanspor yaklaşık bir yıl aradan sonra kendi sahasında grubun güçlü ekiplerinden Bingöl Belediyespor’u 2-0 yenerek haftayı üç puanla kapattı.

20 Ocak 2013 Pazar 18:39 tarihinde eklendi.

 

 
İkinci yarının başlamasıyla birlikte ligin ikinci yarısına çok iyi bir başlangıç yapan Adıyamanspor kendi taraftarı önünde oynadığı güzel futbol ile maçı 2-0 kazanarak altın değerinde üç puan aldı. Taraftarının da desteğiyle ikinci yarının ilk maçına çok iyi başlayan Adıyamanspor kendi sahasında Turgay’ın 22. ve 72. dakikalarda attığı iki güzel golle galip gelerek haftayı üç puanla kapattı.
 
Takım olarak çok iyi mücadele ettiklerini ifade eden Adıyamanspor Teknik Direktörü Mehmet Gönülaçar, yaptığı açıklamada, “İkinci yarıya galibiyetle başladığımız için çok mutluyuz. Bütün futbolcularımı ve bizleri maç başından sonuna kadar destekleyen muhteşem taraftarımızı yürekten kutluyorum." diyerek şunları söyledi:
 
"Takım olarak kazanmayı çok arzuladık, mücadele ettik, pozisyonlara girdik. Neticesinde bulduğumuz pozisyonları çok iyi değerlendirdik ve maçı kazanmasını bildik. Gerek Adıyamanspor için, gerekse biz teknik heyet için çok önemli bir galibiyet oldu. Uzun süredir Adıyamanspor kendi sahasında bir türlü kazanamıyordu, almış olduğumuz bu galibiyet hem puan cetvelindeki sıralamamız açısından, hem de takımın üzerindeki bu uğursuzluğu atmak adına çok önemli bir galibiyet oldu. Bu maçı unuttuk önümüzde çok önemli maçlar var o nedenle Adıyamanspor’u çok daha iyi yerlere taşıma adına elimizden geleni yapacağız.”
 
Alınan galibiyetin çok anlamlı olduğunu ifade eden Adıyamanspor Kulüp Başkanı Hüseyin Koç ise yaptığı açıklamada, “Almış olduğumuz bu galibiyeti Adıyaman halkına ve Adıyamanspor’u seven herkese armağan ediyoruz." diyerek, şunları söyledi:
 
"Takım olarak bugün gerçekten galibiyete inanmıştık, şartlanmıştık ve ihtiyacımız vardı. Allah’a şükürler olsun sahada koşan, çok iyi mücadele eden, her pozisyonda galibiyeti kovalayan bir takım vardı. Galibiyetten öte takımın mücadelesi bizleri çok sevindirdi. Üzerimizde bir şansızlık vardı ve kendi sahamızda bazen iyi oynamamıza rağmen kazanamıyorduk ve bugün bunu başardık, şeytanın bacağını kırdık. 
 
Ayrıca maç başından maç sonuna kadar bizleri yalnız bırakmayan taraftarımızı ve sahada aslanlar gibi mücadele eden futbolcu kardeşlerimizi, teknik heyetimizi yürekten kutluyorum. Bu azim ve Allah’ın desteğiyle bu takımın sırtı yere gelmez.”
 
Adıyaman’a mutlu bir gün yaşattıkları için çok mutlu olduklarını ifade eden Takım Kaptanı Eyüp Karakaş ise “Takım olarak çok iyi mücadele ettik. Üzerimizde bur şansızlık vardı ve bazı maçlarda çok iyi oynamamıza rağmen kendi sahamızda bir türlü kazanamıyorduk. Bugün o şansızlığımızı kırdık ve hem çok önemli üç puan aldık. İnşallah Adıyamanspor hak ettiği yere gelecektir. Maç boyunca bizleri yalnız bırakmayan taraftarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
 
TARAFTAR MAÇ BOYUNCA SUSMADI
 
02 Cendere Grubu ve 1946 Vefa Grubu Taraftarları maç başından sonuna kadar soğuk havaya rağmen, susmayarak takımlarını doksan dakika boyunca destekleyip, elde edilen galibiyette büyük pay sahibi oldular.

CİHAN