Almeida'dan 5, Simao'dan 2 gol

Spor Toto Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde başarı kovalayan Beşiktaş'ta görev alan Portekizli oyunculardan bu sezon 2'si gol atma başarısı gösterdi.

Almeidadan 5, Simaodan 2 gol
28 Ekim 2011 Cuma 14:48 tarihinde eklendi, 1.762 kez okundu.

 

Siyah-beyazlı takımda forma giyen 4 Portekizli oyuncudan Almeida ve Simao golleriyle katkıda bulundu. Bu iki oyuncu takımlarının bu sezon resmi maçlarda attığı 19 golün 7'sine imza koyarken, "Çete"nin diğer üyeleri Quaresma ve Fernandes ise vatandaşları gibi gol noktalarında katkıda bulunamadılar. İki Portekizli yıldız takımları adına gol bölgesinde yüzde 36,8'lik bir katkıda bulundular. 
     
Kadroda yer alan diğer Portekizliler Quaresma ve Fernandes ise vatandaşlarının aksine şu ana dek gol sevinci yaşama başarısı gösteremediler. 
     
Almeida, golcülüğünü gösterdi- 
     
Beşiktaş'ın geçen sezon devre arasında transfer ettiği Hugo Almeida, bu sezon golleriyle büyük patlama yaptı. 
   
Sezona golle başlayan, ancak sakatlığı nedeniyle uzun süre sahalardan ayrı kalan Almeida, iyileşmesinin ardından takımına yine golle döndü. 
     
Sezonun ilk 4 resmi maçında 4 gol atan Portekizli oyuncu, uzun süreli sakatlığı sonrası Fenerbahçe derbisiyle sahalara döndü ve bir gol atarak toplamda 5 gole ulaştı. Almeida, ligde 2 gol atarken, Avrupa'da ise 3 kez gol sevinci yaşadı. 
     
-Simao formsuz olsa da atıyor- 
     
Takımın bir diğer Portekizli oyuncusu Simao ise zaman zaman formsuz da olsa takımına golleriyle katkı yapmaya çalıştı. 
     
Ligde Medical Park Antalyaspor mücadelesinde penaltıdan attığı golle bu sezonki ilk gol sevincini yaşayan yıldız oyuncu, son olarak Fenerbahçe ile oynanan derbi maçında harika bir gole imza attı. Portekizli oyuncu, bu sezon için şu ana dek takımına 2 gol kazandırdı. 
     
"Çete"nin diğer üyeleri sessiz- 
     
Takımda yer alan Portekizli diğer oyuncular Quaresma ve Fernandes ise hücumda vatandaşlarının temposuna ayak uyduramadılar. 
     
Yıldız oyuncu Quaresma, asistleriyle gollere katkıda bulunsa da yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyince bu sezon henüz gol sevinci yaşayamadı. Taraftarların en çok beklenti içinde olduğu "Q7", şu ana dek görev aldığı maçlarda gol atamadı. 
     
Özellikle geçen sezon sonunda ortaya koyduğu futbolla dikkatleri üzerine çeken ve uzun uğraşlar sonucu bonservisi alınan Fernandes de Quaresma gibi "Portekiz Çetesi"nin sessiz üyesi oldu. Bu sezon görev aldığı karşılaşmalarda gol atamayan Fernandes, teknik direktör Carlos Carvalhal tarafından son maçlarda kadroya dahi alınmadı. 
     
Diğer Portekizliler- 
     
Bu oyuncuların dışında kadroda yer alan diğer Portekizli futbolcular Alves ve Bebe ise henüz şans dahi bulamadılar. 
     
Sezon başında büyük umutlarla İngiltere'nin Manchester United takımından transfer edilen Bebe, yaşadığı uzun süreli sakatlık nedeniyle takımdan ayrı kalırken, genç oyuncu Alves ise fazla oynama fırsatı bulamadı. Portekizli oyuncu, bu sezon şu ana dek sadece A2 takımında forma şansı yakaladı.