Altın Portakal'da sansürlenen sözler

52. Uluslararası Antalya Film Festivali, dün akşam düzenlenen kapanış töreniyle sona erdi. Tolga Karaçelik’in yönetmenliğini yaptığı ‘Sarmaşık’ ‘

Altın Portakalda sansürlenen sözler
07 Aralık 2015 Pazartesi 10:42 tarihinde eklendi, 2.680 kez okundu.
52. Uluslararası Antalya Film Festivali, dün akşam düzenlenen kapanış töreniyle sona erdi. Tolga Karaçelik’in yönetmenliğini yaptığı ‘Sarmaşık’ ‘En İyi Film’ seçildi ve geceden 4 ödülle ayrıldı. Gecede festivalin ilk ödülü, onur konuğu Vanessa Redgrave’e takdim edildi. Redgrave’in İtalyan oyuncu eşi de Franco Nero’ya da ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ sunuldu. 
 
‘En İyi Film’ ödülünü almak için sahneye çıkan yönetmen Tolga Karaçelik, ilk filmi ‘Gişe Memuru’nun bir afişini Recep İvedik afişinin yanında bir korsancıda gördüğünü belirterek, “Filmi sordum, ‘Ödül mödül almış ama sıkıcı değil’ dedi. Buradan o korsana seslenmek istiyorum. Film gösterime girdi, biraz bekle. Sıkıcı değil. Gelin filmimizi izleyin” dedi. Altın Portakal'la birlikte Karaçelik, 100 bin TL'nin de sahibi oldu.
 
 
"BİR DUBLE RAKI"
Festivalde ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülü geceye damgasını vuran Sarmaşık’taki rolüyle Nadir Sarıbacak’ın oldu. Gecede konuşan Sarıbacak, “Bizi ancak kardeşlik ve muhabbet kurtaracak. Bir duble rakı ya da bir demlik çay. Sadece muhabbet etmek kurtaracak bizi” dedi. Ancak Sarıbacak’ın konuşmasının bundan sonrası yayıncı kuruluş tarafından canlı yayına verilmedi. 
 
 
 
Nadir Sarıbacak'ın canlı yayına yansımayan ödül konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Bir 60 saniyenizi alacağım. Tolga (Karaçelik) sağol böyle bir rolü bana teklif ettiğin için. Bütün ekibe, jüri üyelerine teşekkür ediyorum. Sağ olun. Çok kısa bir hasbihal etmek istiyorum. Çok kısa, 30 saniye. Memlekette ilgili dertlerim var. Bu filmden de hareketle çok güzel arkadaşlarım var. Farklı dinden, dilden, ırktan, meşrepten, mezhepten. Hepsini aşk derecesinde seviyorum. Bizi ancak kardeşlik ve muhabbetin kurtaracağına inanıyorum. Muhabbet gerçekten. Belki bir duble rakıyla ya da bir demlik çay. Sadece muhabbet etmek kurtaracak bizim dertlerimizi. Buna inanıyorum. Çünkü vücudun organları gibiyiz. Kulağın ağza, elin ayağa nasıl muhalif olmayacağına göre bizi kesildiği zaman bütün vücut acıyacağına göre kader bağımız var memlekette. Bütün kardeşlerimi seviyorum ve onların destlerimizi kurtaracağımıza inanıyorum. Her duygudan düşünceden, ortak birlik. Çok teşekkür ediyorum sağ olun." 
 
 
Sarıbacak’tan sonra THY’nin 1 milyon mil ödülüyle desteklenen ‘En İyi Yönetmen Ödülü’nü Sarmaşık filmiyle almak için sahneye gelen Tolga Karaçelik konuşmasına “Kötü bir şey söylemeyeceğim kesmenize gerek yok” diyerek başladı.
 
 
 
SİZ İÇERDEYSENİZ BİZ DE İÇERDEYİZ
 
En İyi Senaryo, Film ve Yönetmen ödüllerinin sahibi olan Tolga Karaçelik ödülünü, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Erdem Gül’e ithaf etti, şunları söyledi: “Ben, o olmasaydı kendi odamda, kimsenin bilmediği öyküler yazmaya devam edecektim. Onun sayesinde oldu. Yanımda annem var, o beni sinema yapmaya itti. 
 
Bu ödülü Can Dündar ve Erdem Gül’e armağan etmek istiyorum. Biz biliyoruz ki siz içeride olduğunuz sürece biz de içerideyiz. Biz burada olduğumuz sürece siz de buradasınız. Sizin gibi insanlar sayesinde umudum artıyor. Bu ödül sizin için.” 
 
Gecede ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülü ise Kalandar Soğuğu’ndaki rolüyle Nuray Yeşilaraz’ın oldu.  
 
Rıza ÖZEL/ Hürriyet