Altıoklar'dan küfürlü istifa

Mustafa Altıoklar, Film Yönetmenleri Derneği Başkanlığı'ndan ağıza alınmayacak küfürlerle istifa etti

Altıoklardan küfürlü istifa
20 Ocak 2011 Perşembe 16:19 tarihinde eklendi.

 

Yönetmen Mustafa Altıoklar, Film Yönetmenleri Derneği (Film-Yön) yönetim kurulu başkanlığından ağıza alınmayacak küfürler eşliğinde istifa etti.
 
Radikal'in haberine göre, Altıoklar açıklamasında "Filmyön'deki tüm görevlerimden ve dernek üyeliğinden, dört yılın sonunda bir s...m olamayacağını gördüğüm için istifa ediyorum. Hak, helal vs s...mde değildir. Bu resmi bir açıklamadır. Duyurulur..." ifadelerini kullanan Altıoklar'ın istifasına giden sürecin geçen hafta başladığı ifade edildi. Ünlü yönetmenin istifa ederken kullandığı küfürlü dil Altıoklar'ın ciddiyetinin sorgulanmasına yol açtı.
 
Sinema meslek örgütlerinin bir araya gelmesiyle oluşturulan ve temsilcisi olarak katıldığı 'Türkiye Sinema Konseyi'ne (TSK) geçen hafta başvuruda bulunarak Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın protesto edilmesini isteyen Mustafa Altıoklar, bu ciddiye alınmayınca yukarıdaki ifadelerden çok daha kötü cümlelerle bu kurumdan da istifa ettiği belirtildi. Bu gelişmeler üzerine Erden Kıral Türkiye Sinema Konseyi Başkanlığı'ndan istifa ederken, FilmYön'ün TSK temsilcisi Erdoğan Kar da bu görevini bıraktı.