Amatör sahaların kralı idmana çıktı

Bir dönem Boluspor, Kocaelispor, Fenerbahçe ve milli takımda forma giyen Faruk Yiğit, yeni anlaştığı Yalova 2. Amatör Küme ekiplerinden Demirspor'la ilk antrenmanına Atatürk Stadyumu’nda çıktı.

Amatör sahaların kralı idmana çıktı
11 Mart 2013 Pazartesi 19:12 tarihinde eklendi, 4.224 kez okundu.

 

2005 yılında Orhangazi Gençlerbirliği’nde aktif futbol hayatını tamamlayan Faruk Yiğit, bir süredir antrenör olarak görev yapıyordu. Geçtiğimiz günlerde futbola dönme kararı alan ve Yalova 2. Amatör Küme ekiplerinden Demirspor ile anlaşan 47 yaşındaki Faruk Yiğit, yaptığı antrenmanda kendisini görüntüleyen gazetecilerin sorularını cevapladı.
 
Amacının sadece spor yapmak olduğunu belirten Yiğit, “Futbola tekrar geri dönmemin nedeni spor yapmak. Son 6-7 yıldır hocalık yapıyordum. Bu seneyi boş geçirince sağ olsun Demirsporlu kardeşlerim ve arkadaşlarım, beni ikna etti. Osman diye arkadaşımız var. Demirspor’da oynamamı istedi. Maksat spor olsun. Hem de boş geçecek sezonun 2-3 ayını futbol oynayarak değerlendireyim dedim.” şeklinde konuştu.
 
Futbola dönme kararının ardından eski takım arkadaşlarının kendisini telefonla aradığını ifade eden Yiğit, “Arayanlar oldu hatta onlar da oynamak istiyormuş. Ancak bu cesareti bulamadılar herhalde. Benimle beraber cesaretlenmiş oldular. Hatta onlara lisans çıkartabileceğimizi söyledim. Eski Beşiktaşlı Turan Uzun, Saffet Sancaklı başta olmak üzere çok sayıda arkadaşım aradı.” dedi.
 
İlerleyen yaşına ve aldığı kilolara rağmen elinden geldiği kadar Demirspor’a katkıda bulunacağını kaydeden Yiğit, “Futbolumda yetenek olarak değişen bir şey yok ama tabii ki kilo ve yaş itibariyle gençler gibi olamayız. Ancak elimizden geldiği kadar yeteneklerimizi bir şekilde sahaya yansıtmalıyız. Gençlere bir şeyler göstermek açısından hem de kendime spor anlamında bana faydası olacağını düşünerek ben böyle karar aldım.” diye konuştu.
 
Gol krallığı için iddialı mısınız? sorusuna Yiğit, “Benim öyle konularla hiç ilgim olmamıştır. Oynadığım zamanlarda da hep standarttır. 10 ile 20 arası gol atardım, Süper Lig’deyken öyleydi. Zaten asist krallığı var. Benim özelliğim o. Boş oturmak istiyorum çok hareketli bir insanımdır.” şeklinde yanıt verdi.
 
Oğlu Yiğithan Yiğit’in Süper Amatör Küme takımlarından Acarspor’da forma giydiğinin hatırlatılması üzerine 47 yaşındaki tecrübeli oyuncu, “Onlar benimle dalga geçemez de ben onlarla dalga geçiyorum, gelin futbolcu seyredin diye. Çünkü onların bizim zamanımızdaki gençlerle şimdiki zamanın gençleri arasındaki fark, şimdikilerin imkânı ve olanağı çok ancak içlerinde hırs yok.” diyerek sözlerini tamamladı.
 
Faruk Yiğit’in takımlarında oynayacak olmasından dolayı mutlu olduklarını söyleyen Demirspor Antrenörü Osman Yılmaz da şunları söyledi:
 
“Faruk Yiğit gibi tecrübeli bir ismin takımımızda oynayacak olmasından dolayı çok mutluyuz. Böylesine değerli bir insanla aynı takımda buluşmak bizleri çok mutlu etti. Yalovalı futbol severler de eskiyi hatırlayacaklar. Ben Faruk ağabeyin, ligimize çok güzel bir renk katacağına inanıyorum. Özellikle Yalova futbolunun tekrar böyle Türkiye gündemine gelmesi bizi ayrıca mutlu etti.
 
Kendisini ikna etmek zor oldu. Bu süreç iki ay sürdü. Kendisi, bu sezon antrenörlük yapmayacağını söyledi. Sezonumu da senin için kapatıyorum. Bizde oynayacağıyla ilgili sevindirici haberi verdikten sonra kendisine Yalova Demirspor Kulübü olarak lisans çıkarttık. Yüzde yüz bir katkı sağlayacaktır takıma. Hem futbolculuk hem de ağabeylik anlamında bize çok büyük katkısı olacak. Yaş konusunda kendisinin sıkıntı yaşamayacağını biliyoruz ve kendisi de zaten gücünü iyi biliyor.”

CİHAN