"Anayasa Konseyi doğru karar verdi"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Fransa Anayasa Konseyi'nin Ermeni iddialarının inkarını suç sayan yasayı iptal etmesine ilişkin, ''Fransa Anayasa Konseyi bu kararla baştan beri garabet abidesi olan bu yasanın altına imza atan Fransız siyasetçilere bir hukuk dersi vermiştir'' değerlendirmesinde bulundu.

Anayasa Konseyi doğru karar verdi
28 Şubat 2012 Salı 21:10 tarihinde eklendi, 1.664 kez okundu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Fransa Anayasa Konseyi'nin 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının inkarını suç sayan yasayı Anayasa'ya aykırı bularak reddetmesini twitter hesabından değerlendirdi. Arınç, şunları kaydetti: 
    
''Fransa Anayasa Konseyi, bu kararla baştan beri garabet abidesi olan bu yasanın altına imza atan Fransız siyasetçilere bir hukuk dersi vermiştir. 
    
Biz tamamen ucuz siyasi kaygılarla parlamentodan geçirilen bu yasanın, Fransa'nın aklı selimine çarpacağını biliyorduk. Tarihi yargılama peşindeki bir grup yaygaracı Fransız siyasetçiye inat, soğukkanlı ama kararlı diplomatik bir mücadele verdik. Anayasa Konseyi, siyasi kaygılardan uzak, doğru bir karar vermiştir. Bu karar, Fransa ile Türkiye arasında yaşanması muhtemel büyük bir krizi önlemiştir. Umarım bu karar, hukuk dışı girişimler için büyük bir ders olur.''